Säsongen är fortfarande ung, men söndagen bjuder ändå på vad som knappast kan betecknas som något annat än ett måstemöte i Björkängshallen. I alla fall för hemmalaget. Efter två riktigt svaga säsonger var tanken att Huddinge skulle studsa tillbaka och bli ett lag för Allettan igen, men hösten har inletts svagt och laget har trots ganska modest motstånd bara lyckats vinna en av fem spelade matcher.

Allettan-platsen har trots att det är tidigt börjat segla allt längre bort och ett av lagen som man på papperet förväntades ha bakom sig i tabellen är just nykomlingen Sollentuna som å sin sida startat säsongen succéartat med fyra segrar av fem möjliga trots att merparten av matcherna har spelats på bortaplan. Ska så väl Sollentuna som Allettan-platsen inte försvinna långt bort i fjärran är det här en match som Huddinge bara måste vinna, vilket adderar en ganska stor mental press på det unga laget.

Underskattade på grund av rollen som nykomling

På papperet är Huddinge ett lag som spelare för spelare är att betrakta som betydligt vassare än Sollentuna, men spelmässigt har rollerna varit helt omvända i öppningen av säsongen. Sollentuna må sakna riktig spets, men har på ett imponerande sätt hållit ihop som lag och spelat för varandra. Man har följt sin matchplan och jobbat stenhårt matcherna igenom, medan Huddinge spelmässigt har fladdrat betydligt mer. De offensiva kanonerna finns, men defensivt har det svajat. Sollentuna checkar hårt och mycket och det kommer Huddinges förvirrade försvar få problem med.

Utifrån förutsättningarna att Sollentuna inlett säsongen riktigt starkt och närmast kommer från en meriterande seger med 1-0 borta mot topplaget Hanviken och att ett underpresterande Huddinge kommer spela med väldigt mycket negativ press på axlarna är 2.57, vilket man får på en bortaseger hos Coolbet , ett väldigt tilltalande odds.

Känslan är att Sollentuna underskattas ganska ordentligt just för att man är en nykomling utan uttalad spets, men här bör man snarare se till den hockey som presterats under säsongens inledande matcher. Sollentuna har helt enkelt visat upp betydligt mycket mer kontinuitet och linjer i sitt spel och har dessutom två målvakter som presterat riktigt bra i Isac Grönhagen och Alec Rajalin-Scharp. Någon gång kommer så klart Sollentunas succéartade start få ett stopp och formen plana ut, men sett till förutsättningarna borde det inte behöva ske i Björkängshallen och en bortaseger är ett rimligt grundtips.

This is the stats tab
This is the post tip