Onsdag och det vankas Hockeyettan som vanligt såhär på höstkanten. Vi har ett prestigemöte i Stockholmsområdet där Huddinge tar emot seriefavoriterna Brödernas/Väsby där givetvis gästerna står som stora favoriter, men frågan är om inte detta blir deras tuffaste match hittills.

Brödernas/Väsby har stått för en mäktig och smått sanslös inledning av denna där man städat av Nyköping, Wings och Sollentuna med stora siffror i samtliga matcher. Totalt har det blivit 23 mål framåt, vilket säger en del om deras offensiva spetskvalitéer. Om man dock ska påpeka något så är det väl att motståndet faktiskt inte varit särskilt bra. Att man däremot lyckas göra nio mål i två av matcherna är ändå en stor styrka. Brödernas var bra under förra säsongen och var nära att ta sig hela vägen till Hockeyallsvenskan, men tar nu nya tag och gör ytterligare en seriös satsning. I sin helhet tycker jag väl att hela ligan känns aningen svagare och tycker nog att laget har en väldigt bra chans att ta sig hela vägen denna säsong om allt flyter på som det ska.

Huddinge kommer att få slita

Den klassiska klubben Huddinge fortsätter att vara en talangfabrik för många andra klubbar och man gör det bra utifrån sina förutsättningar. Man är absolut inte där man var för tre-fyra säsonger sedan, men nog har man ett par duktiga lirare och matchen mot Brödernas/Väsby blir lagets tuffaste såhär långt. Man har två förluster och en vinst när man kliver in till denna matchen och ska man ha någon chans här så måste man spela offensivt. Jag tror inte att man kan vinna eller ta några poäng mot det stjärnfyllda hamburgerlag genom att spela defensivt, utan man måste ta vara på chanserna man får offensivt och skapa lite oreda i motståndarnas försvarszon. De har trots allt en del offensivt skickliga lirare och i grund och botten är inte Huddinge ett lag som tänker defensivt. På hemmaplan brukar man inte heller hålla igen och det finns en viss rivalitet mellan, vilket bör göra att det blir lite extra tändvätska i matchbilden.

Jag tycker väl att både överspelet och båda lagen att göra två mål var känns som vettiga spel här, men jag kommer ändå välja överspelet här med tanke på de båda lagens offensiva skicklighet. Jag tror att båda kan bidra till detta spel och jag vet också att Väsby borde kunna lösa denna lina själva en bra dag. Överspelet plockas med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units 

This is the stats tab
This is the post tip