Endast ett par få matcher i kvällens omgång av Hockeyettan och lite sen ut i form av tidsbrist, men en dubbel tycker jag är intressant till ett okej odds där vi blickar mot två topplag i norr.

Boden - Clemensnäs 1 (1.38)
Boden Hockey har länge haft en vision att ta sig till Hockeyallsvenskan och har inte riktigt kommit dit man vill hittills. Det har varit en klubb som varit mycket omskriven i lite olika sammanhang, men man krigar lite på sitt eget sätt och gör det okej. Återigen så räknas man som ett av topplagen uppe i norr och efter en lite trevande start så har laget tuggat igång på allvar. Man har absolut ett vasst material och i jämförelse med Clemensnäs ska man vara både ett och två nummer större, trots att gästerna faktiskt tagit ett kliv framåt mot förra säsongen. Boden för ofta matcherna på ett kontrollerat sätt över hela banan och under sextio minuter bör inte gästerna stå emot.

Piteå blir ett vinnande lag igen

Piteå - Kalix 1 (1.55)
Match nummer två ut i denna något kanske public-betonande dubbel är Piteå. Nu har man två raka förluster mot Hudiksvall respektive Sundsvall och lär vara revanschsugna att hoppa upp på vinnarspåret igen. Piteå, Boden, Hudiksvall och Sundsvall är de fyra lagen som räknas som topplag och bör vara ett snäpp starkare än övriga lag. Piteå har öppnat starkt trots sina två raka förluster och är rätta favoriter hemma mot ett Kalix som inte alls har samma styrka till denna säsong där man faktiskt tappat ett gäng tongivande spelare. Övriga bolag står klart lägre här och även om Coolbet brukar vara mer rätt ute i sin oddssättning så tror jag att man ligger några punkter för högt här.

Dubbeln betalar hela 2.14 gånger pengarna och det tycker jag ändå är bra och vi kliver in med en insats på lite över medel här och hoppas att “jättarna” trots allt gör sitt jobb.

Insats: 3/5 units

Det finns även ett par fåtal andelar kvar till kvällen andelsspel på Powerplay för de som vill ha nåt att följa och även till morgondagens SHL-bomb, båda med extrapengar i potten. Kika in under fliken Andelsspel

This is the stats tab
This is the post tip