Premiären av Hockeyettan har vi redan betat av i fredags och nu är det dags för en hel drös med matcher under söndagen. Visby har till denna säsong gjort en väldigt seriös satsning och har något spännande på gång. I premiären väntar ett tufft Hanviken på bortaplan och vi tar ställning direkt.


Visbys satsning till denna säsong är på riktigt väldigt spännande. Jag tyckte att man hade något på gång redan förra säsongen, men nu menar man verkligen allvar. I toppen av den östra serien kommer det väl stå mellan Brödernas/Väsby och Hanviken, men Visby är en liten outsider här efter ett par mellansäsonger. Satsningen innefattar nya forwards som Alexander Bjurström från Hudiksvall och Pontus Karlsson från Nyköping. Lägg därtill ett flertal vassa gubbar till. Finnen Niko Lahtinen väntas bli en nyckelspelare för Visby och har tunga meriter på listan i i jämförelse med Hockeyettan. På backsidan har Daniel Gunnarsson kommit in och han är en av ligans bästa backar. I ett redan starkt Visby så har alla nyförvärv skapat ett förmodat topplag och jag är inte förvånad ifall man är med väldigt långt i kampen om platsen till Hockeyallsvenskan.

Hanviken för stora favoriter?

Hanviken fortsätter att satsa friskt och gör det med ganska små medel i jämförelse med många andra. Truppen man har är bra såklart även denna säsong och man kommer vara uppe i toppen än en gång. Man har en gedigen stomme som man vet vad man får av och många av spelarna som spelar i Hanviken har ett mål att utvecklas som spelare och gå uppåt i systemet. Oavsett vad så är Hanviken ett lag som kommer att vara bland de bästa och de kommer absolut ge Visby ett bra motstånd. 


Enligt oddsen så är hemmalaget favoriter här och det kanske är rätt, men jag tycker inte att man ska vara så stora favoriter. Såhär i början kanske det är fördel Hanviken, men i grund och botten är det Visby som är det bästa laget. Vi testar tvåan här och det med en medelinsats.


Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip