Söndagshockeyn fortsätter och givetvis från Hockeyettan där vi ska kort kika på det förmodade toppmötet mellan Hanviken och Brödernas/Väsby. Det är två defensivt skickliga lag, men det finns en sak som skiljer dem åt.

Hanviken är en av dem senaste säsongernas stora utropstecken. Man har gått att vara ett Hockeytvåan lag till att bli ett ganska etablerat lag här i Hockeyettan. Man har i regel en väldigt bra trupp och en fin mix av såväl gammal som ungt. Det bästa med detta Hanviken är att ingen spelar här för pengarnas skull, utan man ser sin chans att utvecklas som hockeyspelare och på så sätt också kunna slussas vidare. Man har flera fina exempel de senaste säsongerna där Djurgården sedan tagit hand om de flesta av Hanviken-spelarna.

Hanviken ligger på plats tre och har spelat stabilt rakt igenom. Man kan föra matcherna och man har en stark defensiv, vilket deras fyra insläppta mål på fem spelade matcher visar. Däremot så har man haft lite svårt att förvalta sitt spelövertag i matcherna och kanske behöver man få lite bättre flow offensivt. Man kan inte fortsätta att vinna matcher med uddamålet. Senast mot nykomlingen Sollentuna lyckades man inte med att förvalta sina chanser och fick istället stryk med 0-1.

Hamburgerlaget kan gå rent

Det är givetvis ganska tidigt att påstå något som att laget kan gå rent, men med tretton matcher kvar att spela så har inte Brödernas/Väsby haft några större bekymmer. Matchen när man mötte seriens näst bästa lag, Visby, så vann man ändå tack vare ett otroligt målvaktsspel och återigen det som symboliserar hamburgerlaget, deras offensiv. Man har fem raka segrar och hela 31-4 (!!!) i målskillnad. Nu är motståndet väldigt varierande såklart och matchen mot Hanviken blir absolut en av deras tuffare hittills, men jag kan inte undgå deras skicklighet offensivt här. Jag räknar med att det blir en ganska jämn matchbild, men att Brödernas spetskompetens blir avgörande. Det skiljer trots allt 21 mål i antal gjorda framåt mellan lagen och det säger en del om årets upplaga av Brödernas/Väsby.

Hade man varit lite Snabbare på bollen så fanns oddset till ett högre från start och kanske tillochmed värt ett maxspel, men nu är det sänkt med tolv punkter och då drar vi ner lite. Raka tvåan finns hos Coolbet till 1.78.

Insats: 3/5 units

This is the stats tab
This is the post tip