Äntligen är den svenska hockeyn tillbaka och vi smygstartar redan på fredag kväll med ett möte i klassiska Grästorp där man står som värd för värmlandslaget Forshaga. Vi är ute tidigt här, men oddset är alldeles för högt på gästerna i denna premiär.

Forshaga kliver in till denna säsong med en spännande uppgift framför sig. Laget är väl känt för att inte vara det bästa på pappret, men man brukar ta sig långt på vilja och att åka mycket skridskor. Det låter såklart klyschigt, men det är också så laget har vacklat sig fram genom åren. Allt som oftast har man placerat sig i botten eller mitten av tabellen, men till iår tror jag faktiskt att man har lite andra förhoppningar. Man har värvat smart och fått in en hel del spetskvalité till jämförelse mot tidigare säsonger. Flera tunga namn på den här nivån som Pelle Hedlund, Lucas Smith, Joel Nyman och Lukas Enqvist har värvats in offensivt. På backsidan har man hämtat in Christoffer Rasch från Karlskrona och är en av seriens bästa backar. Dessutom har man ett par spännande namn som även stannat i klubben, trots lite andra anbud från olika klubbar. Forshaga är absolut ett lag att räkna med denna säsong och jag blir inte förvånad ifall laget nyper många av de “bättre” lagen på näsan.

Nykomlingarna räcker inte till

I regel brukar lagen som går upp från Hockeytvåan Södra vara lag som också klarar av att etablera sig i Hockeyettan redan säsongen efter, men Grästorp kan vara en av de sämre nykomlingarna på många år. Man gick faktiskt inte upp på eget bevåg förra säsongen utan man kom på plats tre i den södra kvalserien av fyra lag, men får en plats på grund av alla lag som inte klarade elitlicensen till denna säsong. Grästorp tog platsen sent och har också byggt laget efter att spela i Hockeytvåan denna säsong och ska givetvis ha en bit kvar till lagen i denna division. Det är klart att man kommer att plocka sina poäng lite här och var, men känslan är att laget är lite för tunt för att mäta sig med framförallt övre halvan i denna serie. Försäsongen har varit bra för laget som har vunnit de flesta matcherna, men det är också mot lag från Hockeytvåan. När man mött lag från sin egna division har det blivit klara förluster med bland annat 4-0 respektive 4-1 mot Dalen och Mariestad.

För mig är det inget snack om var favoritskapet ligger och oddset är alldeles för bra för att inte kliva ut hårt. En premiär är en premiär och därför nöjer vi oss med bara en hög insats idag.

Insats 4/5 units

This is the stats tab
This is the post tip