Frölunda - Örebro

Topptippade Frölunda fick äntligen ordentlig utdelning senast, man har ett bra lag på pappret och har gjort en del förändringar som i längden tror jag är positivt. Nu har bitarna börjat falla på plats och jag tror man blir att räkna med när det ska avgöras i vår. Vann 3 av 4 mot Örebro förra säsongen.

Örebro som gick otroligt bra i fjol och tog sig till semifinal, hade varit en överraskning om dom tangerar det den här säsongen. Offensivt ser det lite skralt ut, då bl a Linus Öberg som var deras bäste poänggörare i slutspelet står på andra sidan ikväll. Man har dock en bra målvakt i Enroth och försvarsspelet ska vara deras styrka i år.
Det såg man dock inte mycket av senast då 3 poäng var ett riktigt rån, man bjöd Oskarshamn på en mängd chanser men pucken ville inte in. Hade man mött ett bättre lag så hade man garanterat inte klivit av med en seger. Tror att man kan få det riktigt tufft i Göteborg och möter Frölunda i "fel läge".

Tycker hemmaseger står i högt odds just nu då man får 2.17. Liras! 4/4 units.


En som dock inte har fått utdelning än i hemmalaget är Malte Strömwall som står mållös efter 7 matcher (4 assist). Lägen har inte saknas och det är bara en tidsfråga innan första målet kommer. Snittade nästan 1 poäng/match förrförra säsongen i KHL i ett rätt mediokert lag och gjorde många förra året också i AHL, så det här är en spelare som håller hög SHL-klass. Sparkapital! Islossning här kanske?

Målskytt till 2.80 får 2/4 units. Att han gör 2 och 3 mål till 12 och 61 gånger får sig nån guldpeng också.

This is the stats tab
This is the post tip