Hockeyettan har haft premiärhelg och vi har både skrällar och väntade favoritsegrar på resultatlistan. Forshaga blev stora favoriter i premiären och man gjorde vad man skulle utan att ta ut sig nämnvärt. Motståndaren denna regniga onsdag blir betydligt svårare.

Forshaga klev vi in hårt på i premiären borta mot nykomlingen Grästorp och i efterhand är det lätt att vara efterklok och säga att man inte borde haft i bakhuvudet att det är en premiär. Forshaga tog tag i taktpinnen tidigt och gjorde 3-0 i powerplay tidigt på den andra perioden. Efter det slappnar laget omedvetet av en aning och släpper in Grästorp i matchen som tillslut ändå slutar med en 3-5 seger för värmlänningarna. En okej premiär med tanke på omständigheterna och tre poäng är det viktigaste.

Dalen vann även sin premiär på ett kontrollerat sätt, men detta på hemmaplan mot Falu. Gästerna från Dalarna hade inte mycket att sätta emot och man får nog inse att det är i botten man kommer att få kriga även denna säsong, även om det i slutet av förra säsongen ändå avslutades på ett ganska bra sätt. Dalen däremot har återigen ett gediget lag där många av spelarna också har varit i klubben vid lite olika tidpunkter. De kommer vara ett lag för övre halvan, men man är absolut inte lika starka som man var för två-tre säsonger sedan.

Forshaga är ett lag för toppen

Jag skrev det senast att jag tror att Forshaga äntligen är påväg framåt igen. För ett par säsonger sedan gick man hela vägen till ett playoff där det tillslut tog stopp och efter den succésäsongen har man inte riktigt visat samma nivå. Det har varit mycket spelare från runtom i Värmland och de bästa spelarna har inte riktigt hittat hem. Årets satsning är klart mer intressant med hemvändare som Pelle Hedlund, Lukas Enqvist och Alfred Bergman. Dessutom har viktiga spelare stannat och man har strax innan seriestart fått in lite extra spets och kvalité på backen i form av Christoffer Rasch från Karlskrona. Laget menar allvar denna säsong och jag tror att man tillochmed kan utmana de allra bästa i serien.

Jag tycker definitivt att Forshaga ska vara favoriter hemma i Ängevi, vilket inte är en särskilt charmerande ishall att komma till. Oddsen är likvärdiga och därav kliver vi in återigen lite tyngre på Forshaga.

Insats: 4/5 units

This is the stats tab
This is the post tip