Gävlebördige Elias Lindholm kommer få en fin säsong hos Bruins, han inleder med att finnas med i poängprotokollet i natt mot Florida Panthers. Över 0,5 poäng spelas hos bet365 .

Bruins har endast två segrar på sju försäsongsmatcher men precis som många andra lag har det sällan spelat med bästa laget hittills. Lagom till premiären har målvakten Jeremy Swayman kritat på ett nytt 8-årskontrakt men det lutar mest åt att nyförvärvet från Ottawa, Joonas Korpisalo är starter i natt. Boosten att en av lagets nyckelspelare, Swayman, har signat kan vara en faktor att ta med sig.

Den största faktorn ser jag ändå som att Bruins är revanschsuget efter förlusten mot Panthers i playoff ifjol och att Floridas långa säsong (för andra året i rad) sätter sina spår inledningsvis. Hur motiverade är man i match ett av 82?

Bruins stora tro på centern Lindholm

Ifjol:
Florida (Atlantic)
1a 52-24-6 268-200 110 poäng, Stanley cup-mästare

Boston (Atlantic)
2a 47-20-15 109 poäng (ut i Conference semifinal 2-4 vs Florida)

Förra säsongen vann dessutom Bruins fyra av fem matcher mot Florida på bortaplan, inklusive playoff. 

Elias Lindholm kommer från en ryckig säsong när han inledde i Calgary men tradades till Vancouver och totalt blev det 15+29=44 poäng. Det var nästan hälften av hans personbästa säsongen 21/22 på 42+40=84 poäng. 

Nu ska Elias spela i ett lag som räknas strax bakom förhandsfavoriterna och garanterat kommer vara med i striden om en Conferencefinal. Han har verkligen alla möjligheter att skadefri hamna på den nivån han var för tre säsonger sedan och att Bruins tror hårt på den tidigare Selke Tophy-finalisten visar det nyligen skrivna 7-årskontraktet.

Tre tillfällen under försäsongen har den tänkta förstakedjan med Lindholm som center flankerad av tjeckerna Pavel Zacha och David Pastrnak fått chansen att spela ihop sig. Räcker det för att hitta kemi när det möter regerande mästarna Florida Panthers i Amerant Bank Arena, en tuff men långtifrån omöjlig uppgift. 

Jag tror Bruins har en god skrällchans i natt men spelet blir att Elias Lindholm gör över 0,5 poäng inklusive övertid till 2,15 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip