Det är SHL-premiär för fulla muggar idag och det finns speltips ute till matcherna 15.15. Det spelas även matcher vid 18.00 och vi ska givetvis ha en liten specialare där också i form av ett poängspel ifrån matchen mellan Färjestad och Rögle.

Färjestad och Rögle får kliva ut i denna SHL-upplaga och det var precis där FBK avslutade sin säsong. Till kvällens match kliver man ut som favoriter och ska ha bra chans till att vinna redan från start. Ni som vet hur förra årets säsong var vet om att Färjestad var fullkomligt magnifika i seriespelet, men sedan vek ner sig när det gällde som mest. Jag tror att många är revanschsugna och man har definitivt ett starkare lag på pappret denna säsong. Steen-Studenic-Lodin är en starkare trio än Ejdsell-Nilsson-Lundh.

Rögle ser ganska likt ut på pappret och Leon Bristedt har bland annat kommit hem igen, vilket borde resultera i en lite mer frejdig offensiv. Man hade lite svårt att göra mål under vissa stunder förra säsongen, men man fick ihop spelet till slutspelet och presterade på sitt absolut max, även om det inte räckte hela vägen mot ett starkt Skellefteå AIK. Tuff start i Karlstad, men en väldigt rolig match att vänta.

Poängspecialer från spetsspelarna i fokus

Oscar Steen att göra poäng ( 1.90)
Färjestad har värvat bra och det tror jag vi kommer att få se redan från start. Oscar Steen har kommit tillbaka efter ett par säsonger borta i USA och Boston och kommer bli en viktig spelare för Färjestad. Han är en offensivt lagd spelare som egentligen har allt. Han är snabb, stark och har ett fruktansvärt bra handledsskott. Steen har en stor roll i laget och spelar troligtvis med Viktor Lodin och Michael Lindqvist i premiären, vilket bör betyda mycket tid offensivt. Han spelar dessutom i första powerplayformationen.

Magnus Nygren att göra poäng (2.57)
Jag har redan varit inne på Magnus Nygren med ett långtidsspel där vi maxar insatsen med antalet poäng för honom. Nygren är tillbaka helt frisk från benbrottet och vi kommer att få se en back som vi inte alls fick se förra säsongen. Han är bättre tränad och framförallt så har han inte en spik i benet som stör honom. På försäsongen har han redan presenterat sig och det syns att han har ett helt annat tryck i bössan igen. Han har trots allt det näst hårdaste uppmätta skottet borta i AHL, vilket säger en del. Hans spel och skott passar också in bättre med Viktor Lodin i powerplay då Lodin lägger sig lite djupare ner i banan jämfört med Marcus Nilsson från förra året.

För mig är Färjestad favoriter och jag tror faktiskt att man kan spela en etta också, men jag håller mig till dessa spelarpoängsspecialer och det är också ett roligt litet sidospel.

Steen att göra poäng (1.90) - 2.5/5 units
Nygren att göra poäng (2.57) - 2/5 units


This is the stats tab
This is the post tip