Lördag och det vankas full omgång i den svenska hockeyligan. Färjestad har vi involverat ett par gånger på slutet och kommer att göra likaså denna gång. Hemma mot bottenlaget Modo borde man plocka hem tre ganska lätta poäng.

Färjestad åkte upp till Skellefteå som underdogs matchen i Västerbotten, men med hopp och en tanke om att bryta sin lite halvtaskiga trend. Matchen man gör är fantastiskt bra och jag tycker att man är bättre än Skellefteå i princip hela matchen. Däremot så är det individuella misstag samt klumpiga utvisningar som tillslut gör att SAIK vänder och vinner matchen i slutminuterna. Damian Clara hade återigen ingen lyckad kväll i kassen med tanke på att hans tre sista mål han släppte in, inte såg alltför otagbara ut.

Förra lördagen hade jag stora förhoppningar på att just Färjestad skulle stå för en bra insats hemma mot Leksand, men även där blev det en lam prestation. Nu tar vi nya tag när man tar emot krislaget Modo och här ska man väl bara vinna. Jag tycker att handikappspelet känns helt okej som spel, men jag kommer tillslut ändå att välja totallinan på Färjestad. Man är oerhört bra offensivt i sina bästa stunder och i sina sämsta stunder kan man vara otroligt dåliga bakåt. Eller framförallt att jag inte litar på deras målvakter.

Modo har inte fått det att stämma

Gästande Modo har haft en otroligt tuff start på säsongen och behöver höja sig avsevärt ifall man ska hålla sig kvar i SHL. Det är mycket som inte fungerat där varken målskyttet framåt har blivit som man tänkt och man har på det också släppt in väldigt många mål. Då blir det svårt att vinna matcher i längden. Nu har man mycket press på sig när man intar Karlstad och jag räknar ändå med ett revanschsuget bortalag. Däremot så tror jag inte att man står emot Färjestads hårda tryck då även dem borde vara revanschsugna, än en gång. Det syntes uppe i Skellefteå att Färjestad inställningsmässigt uppträdde som ett helt nytt lag och förmodligen fortsätter man på det spåret mot ett krisande Modo.

Modo har inte alls fått det att stämma och Färjestad är otroligt bra offensivt i sina bästa stunder. Jag testar Färjestad över 3.5 mål till oddset 1.72 hos ComeOn med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip