Full omgång av SHL väntas på lördagen och jag ska ta mig en titt på matchen mellan Färjestad och Leksand där jag kommer att bjuda på likvärdiga spel. Jag har en god tro på att det återigen vankas målfest.

Färjestad hoppade tillbaka på vinnarspåret under torsdagen när Malmö besegrades med siffrorna 8-3. Ett FBK som var sådär rysligt bra och visade än en gång varför man har seriens bästa offensiv. Man har gjort 44 mål på tio matcher och det är alltså hela elva mål fler än näst bästa lag, vilket säger en del på Färjestads kvalité offensivt sett. Man släpper även in tre mål, vilket faktiskt gör att det bara totalt sett är Rögle, HV 71 och just Leksand som släppt in fler mål än Karlstadslaget. Innan säsongen var jag inne på att lagets största svaghet är målvaktsposten och varken Clara eller Lagace har visat att de är en guldmålvakt hittills.

Många har också pratat om David Tomaseks framgång där han också är poängligaledare på ett överlägset sätt. Nio mål på tio matcher är ett fint facit och jag trodde inte han skulle vara lika bra som förra säsongen, men han är nog banne mig snäppet bättre tillochmed. En som får mindre uppmärksamhet, som definitivt borde ha lika mycket, är Oscar Steen. Han har också tryckt dit nio mål såhär långt. Färjestads lag är byggt för att göra många mål och det har man verkligen levt upp till hittills.

Målfest att vänta

De vitblåa hade senast chansen hemma mot ett svagt HV 71, men det blev istället platt fall där utdelningen framåt inte alls blev som man tänkt sig. Trots ett ganska markant spelövertag så förvaltar man inte det och man har inte heller målvakter som står på huvudet när det behövs. HV 71 vann matchen med 5-2 och krisen blir allt tydligare i Leksand. Inför lördagens möte mot FBK så är det mycket som behöver förbättras. Mantas Armalis i målet är troligtvis borta även denna match och hoppet står till Jakob Hellsten och Marcus Gidlöf, där den förstnämnda inte riktigt kommit in i tempot ännu. Leksand har en ganska hög potential och kan säkerligen störa Färjestad en aning, men känslan är ändå att man kommer få en tuff hemresa här.

Oddset på ettan är ganska lågt och kommer istället välja två andra spel där mycket såklart grundar sig på Färjestads starka offensiv. Insatsen kommer att bli medelhög på båda ni finner dem nedan båda två.

Över 5.5 mål (2.00) - 2.5/5 units
Färjestad över 3.5 mål (2.00) 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip