Hockeyettan Västra bjuder ikväll på en tidig seriefinal mellan Dalen och Borås. Hemmalaget kommer att få sin tuffaste utmaning såhär långt när serieledarna kommer på besök och känslan är också att just Borås kanske är aningen för starka.

Dalen har varit ett bra lag i många säsonger nu och är etablerade som klubb numer i Hockeyettan. Man är alltid uppe i toppen och kämpar, men mycket mer än så är det inte. Mest av allt så är man väl lite av en talangfabrik som sedan skickar vidare sina bästa spelare för vidare utveckling. I vilket fall så har man ännu en gång ett stabilt lag på pappret, vilket även inledningen har visat. Endast fem insläppta mål på fyra matcher är ett starkt facit och är ett bevis på att man ännu en gång har en fin defensiv gameplan att luta sig emot. Det enda egentliga motståndet man har haft denna säsong är Lindlöven på hemmaplan och då fick man stryk på straffar. I övrigt så har det varit segrar mot klart svagare lag på pappret utan att övertyga något speciellt. Dagens match mot Borås kommer absolut bli lagets tuffaste för säsongen.

Borås har sitt bästa lag på många år

Jag gillar det jag ser av Borås och jag ångrar lite innan att jag själv inte gick in med en slant på att de skulle vinna Hockeyettan Västra, men det är givetvis lätt att vara efterklok. Borås har även dem startat övertygande och har vunnit fyra raka matcher. Jag tycker dock att det är tydligt att de har höga ambitioner. Man har värvat bra och smart där offensiven är deras största styrka. Man har gjort arton mål på dessa fyra matcher och har en bredd likt topplaget Mariestad, om inte tillochmed ännu bättre. Det känns också som att det finns lite sparkapital att plocka fram då alla kanske inte fått ut max av sin kapacitet. Vincent Reimer har definitivt mer i sig. Matias Sointu gjorde sin första match senast och lär bara blir bättre idag. Pontus Netterberg har varit bra, men kommer att leverera ännu mer. Det finns en bredd och spets i detta Borås som gör att jag tror att laget kan gå väldigt långt. De har haft något på gång i många säsonger nu, men detta är det starkaste lag man haft sedan återkomsten i Hockeyettan.

Raka tvåan tycker tycker jag känns okej och vi testar denna hos Svenska Spel till oddset 2.14 i skrivande stund med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units 

Passa även på att köpa en andel till morgondagens andelsspel med 300 000 kr i extrapengar. Ni finner detta under fliken Andelsspel.

This is the stats tab
This is the post tip