Onsdag och det är dags för en hel del Hockey runtom i Sverige i de lägre divisionerna. I Hockeyettan Norra har jag hittat ett intressant spel där Clemensnäs tar emot Piteå. Ett hemmalag som spelat ett tight försvarsspel ska nu få sig en tuff utmaning på serieledande Piteå.

Gästerna från Piteå har startat i ett rasande tempo och är serieledare efter fem spelade matcher och tolv inspelade poäng. Laget är ett topplag och det verkar inte vara någon större skillnad till denna säsong med tanke på hur starten har sett ut. Ifall man kikar lite på pappret så må laget se aningen svagare ut jämförelsevis med förra säsongen, men det finns mer talang i denna trupp och känslan är ändå att Piteå har lite att bygga på här och också kan växa ännu mer under tiden.

Fredrik Granberg har tyvärr lämnat laget för spel i finska högstaligan och det är givetvis ett tungt avbräck. Han saknades dock redan senast mot topptippade Sundsvall där man ändå vann med 6-4 tillslut. I övrigt så har de mest rutinerade spelarna levererat på den nivå de förväntas att göra och dessutom har unge Viggo Nordström fått en fin start i Hockeyettan med sin nya klubb. Viggo är en spelare som har levererat massvis med poäng på juniornivå och dessutom har lite meriter från SHL-spel med Luleå. Piteå har återigen ett starkt lag, vilket jag också tycker att man visat i inledningen.

Vad har jag missat?

Clemensnäs var nykomlingar till förra säsongen och gör det man ska och får spela vidare i Hockeyettan denna säsongen. På pappret ser man faktiskt ut som ett klart starkare lag än då och förhoppningsvis så har man börjat etablera sig som ett lag på denna nivå. Starten har varit helt okej och man har vunnit tre av fyra matcher såhär långt. Man slog tillochmed Boden på bortaplan med 2-0 efter en defensivt prickfri insats. Förlusten kom i premiären mot Sundsvall med 0-6 och där var det helt enkelt klasskillnad och spel mot ett mål. Nu möter man ett Piteå som senast faktiskt slog Sundsvall och som dessutom befäste sin plats som serieledare. CHC spelar disciplinerat, men nog ska Piteå i slutändan vara lite för svår nöt att knäcka.

Piteå är ett topplag och Clemensnäs håller på att etablera sig i ettan. På förhand så är det givetvis klar fördel Piteå enligt mitt tycke och jag tycker att oddset som Coolbet erbjuder är väldigt tilltalande. För mig blir det denna gång en lite högre insats på en rak tvåa.

Insats: 4/5 units

This is the stats tab
This is the post tip