Underspelet i Carolina vs New Jersey ser intressant ut då inget av lagen släpper till speciellt mycket skott mot sitt eget mål.

Carolinas blott andra match för säsongen, det blev förlust mot Tampa Bay i premiären där ringrostigheten lyste igenom och laget kom inte alls upp i nivå utan gjorde en rätt slät figur. Nu har man fått vila och träna medan New Jersey spelar back-to-back och gör sin tredje match på fyra dagar. 

Kanske sätter det sina spår men det är ett annat Devils i år som sett mer stabila ut och byggt upp självförtroendet genom fyra segrar och en förlust varav man nollade tidigare obesegrade Utah natten som var. New Jersey har inte släppt in över tre mål förutom mot Toronto för tre matcher sedan.

New Jersey har bevisat att man har en bättre offensiv i år och ett starkare försvars- och målvaktsspel. Carolina är bra att stänga motståndarnas anfall, tar få skott emot sig och framförallt är man pigg i benen. Det tror jag bidrar till en jämn match med ganska få målchanser. Troliga målvakter är Pyotr Kochetkov i Hurricanes och Jacob Markström i Devils, trots hållen nolla av Jake Allen igår.

Hurricanes tar få skott emot sig

Fjolårsstatistiken säger följande:
9/3-24 New Jersey-Carolina 2-4
11/2-24 Carolina-New Jersey 1-0 eft förl.
26/1 Carolina-New Jersey 3-2

Powerplay 26,9% (näst bäst)->22,5%
Boxplay 86,4%->80,7%
Gjorda mål/match 3,38->3,22
Insläppta mål/match 2,57 (4e bäst)->3,43
Skott emot sig/match 25,6 (bäst i NHL)->30,0

Intressant läsning att Hurricanes tog minst skott emot sig/match av alla lag och således släppte in väldigt få mål. Offensivt var man starka i PP.

Eftersom Carolina endast spelat en match hittills jämför vi inte något från årets säsong men sett till match ett så fick laget bara 23 skott emot sig, släppte två mål i boxplay och resterande två gjordes mot tom målbur när Carolina jagade kvittering i slutet av matchen.

New Jersey har också tätat till mot fjolårets svaga säsong och är så långt nere på 24,6 skott emot sig per match. 3,40-1,80 är snittet gjorda kontra insläppta på lagets fem spelade den här säsongen.

Speltips: Under 6,0 mål i matchen @2,00 hos Pinnacle med pengarna tillbaka vid exakt 6 mål.

This is the stats tab
This is the post tip