Äntligen! NHL-premiären är här och den startar upp i Prag med NHL Global Series mellan New Jersey Devils och Buffalo Sabres. Jag har ingen större feeling för något av lagen den här kvällen men hittar ett odds som sticker ut målskytt i matchen. 

JJ Peterka-Tage Thompson-Alex Tuch är förstalinan i Sabres. Med 29 mål ifjol blev Thompson främste målgörare internt och totalt landade denna trio in på 50, 56 och 59 poäng. För att Sabres ska ta sig uppåt i tabellen krävs ett snäpp ytterligare för de här killarna som tillsammans med nye lagkaptenen Rasmus Dahlin, tidigare draftettan Owen Power och tänkte förstekeepern Ukko-Pekka Luukkonen är lagets nycklar.

Devils kliver in i premiärmatchen som favoriter och förväntas vara betydligt bättre än fjolårets bedrövliga säsong. Med nye coachen Sheldon Keefe som är favorit till Jack Adams Award som säsongens tränare och bland annat svenske målvakten Jacob Markström som ska täppa till ett läckande försvar räknas laget faktiskt som en kandidat att kunna räcka hela vägen till Stanley cup-final till odds runt 10,00

Ifjol:
30/3-24 Sabres-Devils 5-2
26/11-23 Devils-Sabres 7-2
28/10-23 Devils-Sabres 5-4

Tage Thompson stänkte in fyra kassar i segern ifjol och ett i förlustmötet i början av säsongen. Det säger visserligen ingenting för kvällens match men att spelaren som sköt flest skott på mål för Sabres är framme och oroar Markström i kväll kan garanteras. Att laget är revanschsuget från ifjol är också troligt inför nygamle tränaren Lindy Ruff. På minussidan finns dels att matchen kanske inte blir någon målkavalkad och att Thompsons målproduktion minskade drastiskt ifjol, från 47 ner till 29 på en säsong, dessutom mållös i säsongens fyra sista matcher.

Här är ändå oddset spelvärt och att Tage Thompson gör över 0,5 mål i premiären spelas till 2,78 hos Betsson

This is the stats tab
This is the post tip