Ett litet sent speltips kommer ut såhär vid lunchtid på torsdagen till matchen mellan nykomomlingarna Brynäs och SM-finalisten Rögle. Gästerna har haft en tuff säsongsinledning och kommer få slita hårt mot en relativt hittills pigg nykomling.

Brynäs har gjort det helt klart över mångas förväntning och ligger på plats sex efter fyra spelade omgångar. Jag ska vara ärlig med att säga att jag trodde Brynäs skulle behöva ett par veckor innan man var på sin absoluta topp, men har trots en lite knackig försäsong ändå imponerat på mig. Jag kikade matchen mot Färjestad senast och där tycker jag absolut att man står upp väldigt bra mot seriens bästa lag och en poäng kanske trots allt var rättvist. FBK kanske skapade de absolut vassaste chanserna, men debuterande Ludvig Persson gör en bra insats i kassen och räddar Brynäs denna afton. Nu är man återigen hemma i Gävle igen och den enda matchen man spelat där var mot Frölunda som resulterade i en rättvis 5-3 seger tillslut. Jag räknar återigen med att man spelar med hög fart och då tror jag man bör ha bra chans igen.

Ett skadeskjutet Rögle

Om vi tittar på hur oddssättningen är satt idag så var det nog inget jag skulle kunna förutspå för två veckor sedan när säsongen startade. Rögle må ha presterat på sitt absoluta max i slutet av förra säsongen, men nog kan man tycka att de borde ha varit med bättre i matcherna än vad man hittills varit. Fyra förluster på fem matcher och hela 19 insläppta mål säger en del om deras spel. Förra säsongen var man väldigt stabila defensivt under slutspelet, men det är inget man sett skymten av hittills. Det är mycket möjligt att det beror på den skadelista man har och har haft under inledningen. Till kvällens match saknar man återigen fyra viktiga spelare. Calle Själin klev av senast och är borta från spel åtminstone veckan ut. Dessutom är Leon Bristedt nu skadad i minst en månad enligt den första rapporten. Dennis Everberg och Daniel Zaar är otillgängliga sedan tidigare och det innebär alltså att laget saknar tre av sina absolut viktigaste forwards och en av de bättre backarna. För mig räcker den informationen och därmed bör denna match bli tuff att ta poäng i.

Brynäs har inlett piggt och Jacob Silfverberg har imponerat i sin återkomst. Jag tror Brynäs fortsätter att spela i ett högt tempo och då bör ett sargat Rögle få svårt att stå emot. Oddset är lite sänkt, men 1.89 hos Svenska Spel funkar fortfarande och vi kliver in med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units

Passar även på att tipsa om att säkra en andel till torsdagens bombenandelar med 300 000 kr i extrapengar. Detta finns under fliken Andelsspel där ni klickar er in på vårat lag.

This is the stats tab
This is the post tip