Vi har en ny vecka framför oss med en massa ishockey och vi startar redan på måndag även denna gång. Brynäs tar emot ett krisande Modo hemma i Gävle och vi ska denna gång fokusera på en spelare som äntligen har fått lite utdelning.

Återkomsten för klassiska Brynäs har varit en överraskning för egen del. Man ligger på plats nio i tabellen, men jag tycker att man har spelat klart över förväntan. Man kanske förväntade sig lite att Silvferberg skulle komma aningen “mätt” från alla dessa säsonger i NHL, men det syns absolut att han har hjärta för sitt Brynäs och att han vill detta mer än nånsin. Han krigar, kämpar och skulle absolut kunnat gjort fler än sina nuvarande fyra mål om tajmingen på stor rink varit lite bättre. Oavsett vad så tycker jag Brynäs spelar med en hög fart och ett spel som absolut borde kunna resultera i lite fler mål om man fortsätter på samma sätt.

För gästande Modos del så har det varit en tuff inledning av denna säsongen där spelare som ska prestera inte presterat och man har haft otroligt svårt att göra mål. Tolv mål framåt på åtta matcher vinner man inget i längden på och man har också hamnat längst ner i tabellen. Det krävs en grov uppryckning för Örnsköldsvikslaget om man ska börja vinna matcher, såväl offensivt som defensivt. I Gävle är man inte chanslösa, men ingen tvekan om att Brynäs är rätta favoriter.

Johan Larsson hittade äntligen nätet

Brynäs Johan Larsson hittade äntligen nätet senast efter en trevande inledning där det som sagt tog ända till omgång åtta innan han gjorde mål. Trots mycket speltid i Brynäs toppkedja så har han inte fått det att lossna förrän nu. Tittar man lite på hans försäsong så hade han en bra sådan och tillsammans med Silvferberg och Indrasis så såg det ut som att de skulle ha lekstuga denna säsong. Jag tror det är viktigt för hela laget att Larsson börjar att producera då han är lagets förstacenter. Ser man på de senaste två matcherna så har han kanske tillslut kommit igång. Oavsett vad så tror jag att Johan Larsson har goda chanser att fortsätta sin poängstreak mot ett svagt Modo. Han är väldigt allround, får mycket speltid och har en hel del puck.

Hemma mot Modo så har Brynäs bra chans utan tvekan, men oddset är också därefter och jag har varken förtroende eller känslan för gästerna. Jag kommer som sagt gå på att Johan Larsson fortsätter att spela bra och att han gör poäng känns som ett sunt spel i denna match, på denna i övrigt ganska tråkiga måndag.

Insats: 2/5 units

This is the stats tab
This is the post tip