Fredagskvällen tjuvstartar med premiären i Hockeyettan, men även lördagen bjuder på ett par matcher. De eviga favoriterna Brödernas/Väsby kliver in till detta seriespel mot Nyköping där man helt enkelt borde städa av dem relativt enkelt.

Brödernas lyckades inte ta sig till Hockeyallsvenskan under förra säsongen trots att man i slutändan ändå lyckades ta sig till kvalserien och faktiskt få ihop ett ganska bra spel tillslut. Till iår tar man givetvis omtag och man gör det återigen med ett väldigt spännande och favorittippat lag på pappret. Allt annat än en plats långt i slutspelet i vår ska vara ett fiasko för man ser minst lika starka ut nu. Offensivt så är det ett av de vassaste lagen i hela ligan och i en för övrigt ganska svag österserie så är man som sagt stora favoriter till att vinna serien. Hanviken och Visby är väl de som kan utmana, men de bör inte räcka hela vägen. Oavsett vad så är premiärmotståndaren Nyköping ett lag man ska kunna dominera matchbilden emot och gör man det så kommer vi ha bra chans på att målen också trillar in i plural.

Stor spelaromsättning i bortalaget

Nyköping har haft ett par tuffa säsonger bakom sig där man faktiskt satsat hyfsat ändå och också värvat till sig en hel del rutinerade spelare. Något som nu också slagit sig hårt på ekonomin och nu har man en klart billigare trupp och då också kanske något lägre målsättning. Man har ett ungt lag där hela laget nästan bytts ut och ett femtontal nya gubbar ska in med nytt spelsätt och nya formationer. Försäsongen har man fyra förluster och en seger mot Mjölby, vilket kanske också indikerar lite på hur säsongen kommer att se ut. Jag tror laget kommer att ha en tuff start och växa ju längre de spelar tillsammans, men en seriepremiär mot ett toppat Brödernas så ska man nog inte ha mycket att hämta. Jag antar att man kommer att försöka försvara så gott det går, men jag tror inte man orkar stå emot tillslut ändå.

Jag räknar med att Brödernas tar tag i matchbilden från start och lär ha ett ganska stort spelövertag, vilket tillslut borde resultera i ett antal gjorda mål framåt. Jag väljer därför Brödernas att göra minst fem mål med en högre insats.

Insats: 4/5 units

This is the stats tab
This is the post tip