Hockeyettan rullar på och poängen blir bara viktigare och viktigare, och här ska Borlänge ta emot Skövde.

Borlänge vann med 1-0 senast mot Mariestad och det var en riktigt viktig seger. Man behåller förstaplatsen i och med den segern, och det är viktigt att hålla Västerås bakom sig.
Man har gjort det bra under hela säsongen och man har vunnit tio av 14 matcher i allettan. Nu är det hemmaplan som gäller och där har man visat att man trivs, framförallt under spelet i allettan, och man har sex segrar på åtta matcher, och inga förluster under ordinarie tid.
Det är viktigt att man fortsätter sitt fina hemmaspel för att behålla förstaplatsen, och inför denna match så saknar man Jim Jakobs som klev av senast och det är såklart ett stort avbräck. Man får tillbaka Jesper Svennberg i spel igen, och trots avsaknaden av Jakobs så känns man alldeles för tunga för Skövde.

Skövde kom på platsen bakom Borlänge under hockeyettan västra, mycket tack vare sitt hemmaspel. Nu är det dock allettan som gäller och man har sett att lagen håller högre klass generellt, och det har också Skövde fått känna på. jag tycker ändå man har gjort det förvånansvärt bra och man ligger på 18 poäng, och där man har långt ner till jagande lag och även långt upp till vidarespel. Så med största sannolikhet så är det slutspelat för laget efter matcherna som är kvar i allettan.
Bortaplan har inte varit något vinstgivande recept för Skövde och på sex matcher har det blivit två segrar, och återigen är hemmalaget bättre.
Man har ett av seriens bästa powerplay med sina 31.71%, och det gäller för Borlänge att inte dra på sig onödiga utvisningar.
I matchen senast mot Östersund så vann man den borta med 0-3 vilket är imponerande, men ska vi se skottstatistiken så förlorade man det med 42-24, där även ett mål kom i öppen kasse, samt ett annat i boxplay. Så lite turlig seger där, och det krävs betydligt mer för att lyckas stå emot i denna match.

Under säsongens tre möten så har Borlänge vunnit samtliga, och slutresultaten har skrivits till 0-4, 7-3 och 2-7, vilket säger en del om lagen. Jag tycker Bethard ställer ut ett fint odds på hemmalaget, och det är många bolag som har svårt att värdera matchen då vissa ligger ner mot 1.55 redan.

Speltips: 1 och jag kliver in med 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip