På fredagskvällen fortsätter vi med spel från Sveriges tredjeliga Hockeyettan där vi denna gång beger oss till Borås där Tranås kommer på besök. Det är två lag som har satsat lite olika denna säsong och jag tycker det borde visa sig på slutresultatet.

Borås har startat säsongen på ett fantastiskt sätt genom att vinna tre raka matcher och en målskillnad på 15-4. I dem innefattar det en seger med 2-4 mot en av seriefavoriterna Mariestad och dessutom två lite lättare segrar mot Mjölby respektive Falun. Man har fått behålla många nyckelspelare från förra säsongen och har fyllt på med en drös intressanta nyförvärv. Christian Lindberg är en av dem och kanske en av de bästa backarna i hela Hockeyettan. Pontus Netterberg är en prestigevärvning som nästan snittade ett halvt poäng i Hockeyallsvenskan förra säsongen. Man kan nämna många, men jag tror och tycker att Borås faktiskt är ett av hela ligans bästa lag. Jag kan ha fel i det, men jag tror att om dem får ihop det så kan de gå väldigt långt i ett slutspel fram i vår. De har haft något på gång i ett par säsonger och verkar också ha hittat rätt i sina värvningar då finländarna som kommit hit också verkar hålla en hög nivå.

Tranås är inte lika starka som tidigare

Tranås har vi varit vana att dem är ett lag för toppen och det är möjligt att de kommer vara där uppe även denna säsong, iallafall i den västra serien, som normalt sett är snäppet svagare än den södra. I vilket fall så har man startat okej, men inte imponerat något extra. Man har vunnit mot Borlänge och det ska man göra, men också förlorat snöpligt mot Lindlöven och vunnit på straffar mot Mjölby. Jag tycker absolut inte att det lyser om detta Tranås och frågan är om inte det är det svagaste laget Tranås ställer på banan på många säsonger. För mig är tappen tyngre än nyförvärven är nyttiga. Emil Oksanen gjorde dock sitt tredje mål förra matchen och verkar vara en pigg fläkt som Borås måste se upp med.

Det är två bra lag som ställs mot varandra, men Borås är starka och jag tycker att Borås har imponerat mer hittills och jag tror också det är det laget som har störst ambitioner med denna säsong. Coolbet erbjuder 1.80 och det tycker jag är värt en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units

This is the stats tab
This is the post tip