Medan de flesta av serierna i Hockeyettan redan ser ganska avgjorda ut i toppen håller den västra serien på att utveckla sig till ett riktigt getingbo där topp- och streckmatcherna avlöser varandra och där sex lag slåss om fem platser till Allettan. När serieledande Borås tar emot fjärdeplacerade Forshaga under lördagen är det dags för ytterligare en sådan där match som är av väldigt stor vikt för tabellens utveckling.


Vid seger kan Borås känna sig ganska bekväma i toppen och behöver på intet sätt nervöst snegla neråt mot det där strecket, men skulle bortalaget åka hem med alla tre poängen tightar tabellen ihop sig ordentligt och det skulle bara skilja en ynka pinne mellan gängen. Forshaga har således också ett väldigt starkt incitament för att vinna den här tillställningen vilket borgar för en riktigt vass och bra match mellan två skickliga lag. Borås ska i kraft av hemmaplan dock vara det bättre laget och 1.70 hos Coolbet på hemmaseger framstår som ett tilltalande odds i det här sammanhanget.

Ett bra lag förlorar sällan två matcher i rad

Borås har efter att ha inlett säsongen med sex raka segrar varit inne i något av en formsvacka och tappat poäng mot Borlänge samtidigt som säsongens första förlust kom borta mot Lindlöven senast (0-1). Men ett bra lag i Hockeyettan förlorar sällan två matcher i rad och Borås är ett bra lag. Här finns både revanschlusten efter förlusten senast och det faktum att det här är lagets möjlighet att hålla sig borta från allt vad streckstrid heter att ta hänsyn till. Det är läge för Borås att slå tillbaka. Man har inte tappat en enda poäng på hemmaplan under säsongsinledningen och vill hålla den sviten intakt.


Rent spelmässigt kan också konstateras att Forshaga varit lite upp och ner under säsongen och att man lever ganska högt på några få stjärnor. Tränaren Christer Nylund har implementerat ett väldigt stabilt försvarsspel i Borås som borde kunna neutralisera värmlänningarnas spets och man har dessutom två väldigt bra målvakter. Både Viggo Andrén och Konstantin Barulin ligger i toppen av den västra seriens målvaktsliga.


Motivation slår klass heter det, men här har Borås både klass och motivation och sammantaget talar hemmaplan, revanschlust och matchens vikt ganska tydligt för en hemmaseger.

This is the stats tab
This is the post tip