Söndagen bjuder på flera högintressanta matcher och en av dem är den mellan Borås och Alvesta. Det är tvåan mot trean i tabellen där vinnaren i detta möte blir helt klara för ett playoff. Hemmalaget är kraftigt förbättrade samtidigt som att gästerna gott kort om folk de senaste matcherna och jag förväntar mig en favoritseger här.

Borås har vi blandat in på slutet här och det med framgång. Hemmalaget gjorde en riktig värvningskupp inför deadline-day och värvade i princip in en helt ny femma. Det är också en handfull spelare som också kan göra skillnad på den här nivån, något vi också fått se på det spelmässiga planet. Under säsongen har detta Borås haft en hel del problem med skador och prestationerna har varit något ojämna över en lång tid. Nu har man fått in en stabil grund att stå på och ju fler matcher de nya spelarna får tillsammans ju bättre blir dem. Borås har verkligen ställt in sig på att försöka nå så långt som möjligt i ett playoff och man har också gjort det bästa av situationen nu.

Alvesta - ett stukat lag

Alvesta ligger på plats två i tabellen och har ett poäng tillgodo på dagens motståndare Borås. Med tanke på att laget faktiskt varit riktigt bra i denna vårserie så kan man också undra varför Borås blivit såpass stora favoriter. Jag tror egentligen den enkla anledningen är att Borås har värvat och förstärkt laget kraftigt.

Alvesta är ett underskattat lag utan tvekan och det har man också bevisat här efter jul. Jag skulle väl en normal dag säga att jag tror dem har en viss chans borta mot Borås, men frågan är väl egentligen om Alvesta orkar ytterligare en match med tunn trupp. Man har de två senaste matcherna vunnit med 3-2 respektive 6-4, men insatserna kan absolut ifrågasättas. Hur många som är borta till matchen mot Borås är fortfarande ett gameday-decision, men oavsett så lär det vara ett skört gäng som ställer sig på banan. Dessutom är centern Shane Heffernan avstängd efter ett matchstraff senast. Alvesta har ett stabilt och vasst lag som tabellen visar, men man bör vara aningen sköra här.

Borås är bra och jag tycker absolut att man ska hålla favoritskapet här. Raka ettan fungerar utmärkt som virke till något och ni hittar den till 1.61 hos bet365 .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip