Det vankas SHL-lördag och vi har en hög med intressanta matcher framför oss. Första nedsläpp sker i Leksand där vi synar ett poängspel. Även i Linköping noterar vi ett litet överspel kring Ty Rattie som inte går av för hackor. På plats i Gävle tror jag vi får se Brynäs triumfera. Allt som allt bakar vi in en trippel till nivåer strax över 5,60. Nu kör vi!

Leksand - Malmö: Lucas Elvenes över 0,5 poäng @ 1,61

Tävling: SHL
Plats: Tegera Arena
Tid: 15:15


Malmö stod för en imponerande vändning borta mot Timrå i torsdags. 5-4-segern i Medelpad var återigen en av många bra matcher från skåningarnas sida men jag har svårt att se MIF lösa en skalp i Dalarna. Det som framförallt rör till det en aning för de tillresta är ett hackande boxplay som inte riktigt synkar.

Jag tror vi kommer att få se en svängig match i Leksand denna eftermiddag. Mål i siktet finns och med 7000 på läktarna, familjens dag osv så är förutsättningarna faktiskt riktigt goda för att det också ska bli så. Hemmalaget fick med sig en ytterst viktig vinst mot Linköping i veckan. Framförallt var det viktigt för dalkarlarna då spelet på egen is hackat rejält och även viktigt då tunga pjäser som Cehlárik och Hrivík inte fanns spelbara. Ett större ansvar kommer därför att vila på Kloos, Lang, Zacke och Elvenes axlar. Den sistnämnda 25-åringen fick över 17-minuters speltid senast och då ska vi också ha med oss att LIF knappt fick spela PP under matchen mot Linköping. En spelform där skåningen är bofast.

Att Elvenes kommer vara direkt inblandad i ett eller flera mål tror jag stenhårt på och då har jag under rådande förutsättningar svårt att köpa poängspelet (över 0,5) till ett odds runt 1,60. Det här bör ligga drygt tio punkter lägre och är således taget.


Brynäs - Timrå: Hemmaseger @ 2,18

Tävling: SHL
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 18:00


Brynäs gör en otroligt bra säsong så långt. Nykomlingen har fixat poäng i nio av tolv matcher och BIF kan visa segrar vid fem raka tillfällen. Imponerande minst sagt. Kommer det att hålla över tid får vi kanske låta vara osagt, men en sak som ändå styrker värdarnas position är ett gäng viktiga KPI:er som lyser grönt lång väg. Att Alcén träffat rätt med sina rekryteringar från Nordamerika likväl som sina hemvändare var inte heller helt ristat i sten men fullträff på fullträff har det blivit.

Timrå gick på pumpen hemma mot Malmö senast och det var på det hela taget ingen jättebra insats från TIK:s sida. Framförallt agerade de rödvita en aning naivt i defensiv zon och gav Malmö chans på chans för att äta sig tillbaka in i matchen. Gästerna har torskat tre av sina fem senaste duster och släpper till lite för mycket mål bakåt för att alla ska vara nöjda och glada. Tittar vi till båda lagens “spiders” så sticker Brynäs ut på ett bättre sätt och med publiken i ryggen denna lördag så tror jag på hemmaseger. Ettan kan singlas till nästan 2,20 just nu vilket är aningen för högt. Ett fint inslag till trippeln.


Linköping - Örebro: Ty Rattie över 0,5 poäng @ 1,61

Tävling: SHL
Plats: Saab Arena
Tid: 18:00


Örebro har varit extremt svårspelade på sistone. ÖHK spelar en tät och disciplinerad defensiv ishockey, som vi vant oss vid. Det har mynnat ut i tre raka 1-1-matcher över 60 minuter och vid två av dessa tillfällen så har också örebroarna löst vinster efter straffar/förlängning.

Bortaspelet är ändå något mer begränsat. En trepoängare har det blivit för Närke-klubben bortom “Bunkern” och jag tror gästerna kommer få svårt att hålla tätt bakåt denna gång. Linköping såg ganska bra ut mot Leksand senast ska sägas och även om det bara blev ett mål framåt så lirade LHC fint i powerplay och enheten med Russel-Elie-Little är faktiskt ruskigt bra. En annan gubbe som stack ut i Dalarna var Ty Rattie. Kanadensaren målade för sjätte gången den här säsongen då han lirkade upp en puck i närmaste krysset. Rattie har matat på med över 60 skott mot mål så långt och tittar vi till Tys avslut på en skottkarta är det utspritt över stora delar av den offensiva zonen. Ett mönster som gör skarpskytten oberäknelig och får LHC chansen i powerplay ett par gånger om nu så är jag ganska bekväm med att antingen en ass eller ett mål kommer från 31-åringens klubba.

Vi avrundar därmed med Ty Rattie över 0,5 poäng till drygt 1,60 i odds.


Trippeln

Leksand - Malmö: Lucas Elvenes över 0,5 poäng @ 1,61
Brynäs - Timrå: Hemmaseger @ 2,18
Linköping - Örebro: Ty Rattie över 0,5 poäng @ 1,61

Totalt odds: 5,65


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip