Vi blickar ut mot en maffig helg. Det är löningsfredag och lördagen innebär som bekant ett mäktigt Stryktips med 34 miljoner kronor i jackpot. För den som är sugen att ta del av lite tankar angående den bongen så ligger allt från analys, intervju och andelar uppe på hemsidan. Nu blir det däremot fullt fokus på Hockeyallsvenskan. Tre matcher har jag grottat ner mig lite extra runt. Bland annat är jag sugen på en pluslina i Mora, ett underspel i Uppsala samt ett ruskigt mysigt målspel i Östersund. Allt som allt hamnar vi i krokarna runt 8,50 i odds. Javan är på, TV:n likaså. Nu åker vi!

Almtuna - Vimmerby: Under 5,5 mål @ 1,60

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Gränby Ishall
Tid: 19:00


Vi gör kvällens första stopp i Uppsala. Almtuna är hemma igen efter en resa till Nybro nyligen. En resa till Småland som inte AIS ångrar. Väl i Liljas Arena kom Almtuna upp med säsongens bästa insats och 2-1-segern var en produkt av ett välbalanserat försvarsspel tillsammans med en skicklig Blomgren i kassen.

Hemma i Gränby igen och nästa småländska motståndare står för dörren. Nykomlingen Vimmerby är i Uppland för att testa lyckan och Tigrarna från södern har inte haft någon större lycka i årets ligaspel på bortaplan. Ingen seger finns på kontot så långt och jag tror att de tillresta i mångt och mycket kommer att få lägga krutet på att vinna sina matcher på hemmaplan. Att det ska bli någon målfest att snacka om under fredagen tror jag däremot inte heller. Varken från värdklubbens sida eller för den delen Vimmerbys.

Almtuna har en förväntad produktion i spelet fem mot fem (xG) runt 15 vilket motsvarar drygt 1,36 mål per match. Det faktiska utfallet är strax över två mål per match men då inkluderar vi också special teams. Vimmerby har gjort exakt två mål i snitt per match framåt och ligger runt 16 i xG i spelet med lika många gubbar på isen. Med andra ord är detta två tämligen ofarliga lag som ska stångas och min spontana känsla är att detta stannar runt 1-2, 2-1, 2-2. Underlinan är som klippt och skuren för att få plats på dagens trippel.


Mora - Tingsryd: Tingsryd +2,5 @ 1,48

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Smidjegrav Arena
Tid: 19:00

Mora är inne i en djup svacka. Hermanssons gäng lider av att truppen är ansatt av skador för stunden, samtidigt som självförtroendet inte är på topp. Efter 0-11-torsken i Umeå så har MIK fått smaka torsk mot både Kalmar och Djurgården. Senast på Hovet så fick skicklige kaptenen Laavainen kliva av med en skada och även Ture Linden drog på sig en smäll vilket mycket väl kan ha varit någon form av handbrott. Illa i så fall.

Nu är tanken att Mora ändå ska studsa tillbaka in på segerspåret. Tingsryd är en av de stora slagpåsarna i årets hockeyallsvenska men denna afton tycker jag att gästerna underskattas på tok av de svenska spelbolagen. Svenska Spel skickar ut en +2,5-lina till höger till nästan 1,50 i odds vilket jag tar emot med öppna armar. Gästerna må vara i botten och härja men spelet på slutet ser aningen bättre ut och TAIF löser dessutom denna höga lina vid lagets fem senaste matcher mot Mora. Ett utmärkt inslag återigen för att pressa in på trippeln.



Östersund - BIK Karlskoga: Linus Videll över 0,5 mål @ 3,55

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Östersunds Arena
Tid: 19:00


Kvällens stora oddsbomb letar sig in i Östersund. Hemmalaget har som bekant haft stora bekymmer med att vinna matcher i årets seriespel och flera bärande pjäser har underpresterat grovt. En av dessa är Linus Videll. Frälsaren från Södertälje skulle komma till Jämtland och skjuta ÖIK mot slutspel i år men så har det inte på något sätt blivit.

Östersund befinner sig som sista lag i tabellen och på 13 raka försök så har enbart sju poäng spelats in. Det som ändå ska noteras är att saker och ting börjat hända i Östersund. Värdarnas ledning har inte suttit handlingsförlamade utan plockat in bland annat Theo Jacobsson på lån från MoDo. 21-åringen klev in tillsammans med Linus Videll och Emil Molin i en förstakedja och där hände det saker direkt. Videll fixade lagets enda mål i 1-2-förlusten mot AIK häromsistens men sett till matchen i sig och hur väl Linus, Theo och Emil spelade tillsammans så är jag helt inne på att det kommer lossna för dessa gossar rejält snart, kanske redan nu.

Att Videll visar strax över 3,50 i odds hemma mot BIK för att hitta nätet är i min bok alldeles för högt. Jag nyper detta lir som kvällens högoddsare till trippelbygget och väntar mig att den forne skarpskytten återigen kan hitta nätet.



Trippeln

Almtuna - Vimmerby: Under 5,5 mål @ 1,60
Mora - Tingsryd: Tingsryd +2,5 @ 1,48
Östersund - BIK Karlskoga: Linus Videll över 0,5 mål @ 3,55

Totalt odds: 8,41


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip