Det är full SHL-omgång i görningen under torsdagen och givetvis finns vi med på ett hörn och matar in småkul spel. Trippeln denna gång består av ett målspel från Leksand, Rögle-poäng i Övik samt ett underspel i Skellefteå. Till över åtta gånger såsen sitter vi där och då med en finfin bong att götta oss åt framför dumburken när det hela drar igång vid 19-blecket. Vamos!

Leksand - Linköping: Peter Cehlárik över 0,5 mål @ 3,20

Tävling: SHL
Plats: Tegera Arena
Tid: 19:00


Jag var i Löfbergs Arena för att bevittna Färjestad - Leksand i lördags. Efter 60 minuter i “kaffeburken” fanns många saker att reflektera över men det som verkligen stack ut var en två meter lång junior i buren hos masarna samt en struktur och disciplin som jag inte riktigt sett från LIF:s sida tidigare i år. Dalalaget vann med 3-1 i Karlstad och tog därmed sin tre raka vinst på bortaplan. Starkt.

Det som framförallt gjorde att leksingarna fick jubla var den smarta matchplanen som Challe och Challe satte upp. Ingen tokpress bakom offensiv kasse utan istället avvaktade masarna och mötte istället upp Färjestads attacker i mittzon. Något som i slutändan LIF gjorde på ett mäkta imponerande sätt. När dessutom de vitblå från södra Siljan får igång sitt PP-spel så finns tillräckligt med egenskaper för att dalaklubben ska kunna vinna mot alla lag i ligan och därmed också avancera i tabellen. 1-0-målet via Cehlárik var klass rakt igenom där passningen från Elvenes var ett stycke konstnummer. Det är också den slovakiske skarpskytten som kupongens högoddsare kretsar kring. Cehlárik är en ypperlig skytt och den givna avslutaren i LIF:s powerplay. Tre mål har kommit från 29-åringen de senaste fem matcherna och då jag tror att leksingarna kommer få en del spel i numerärt överläge mot LHC så finns ett gäng avslut från A-, AA- och AAA-lägen att vänta från Peters sida. Att vi således kan spela den offensivt viktade slovaken till över tre gånger stålarna är i min bok för högt. Testa!

MoDo - Rögle: Dubbelchans: X2 @ 1,53

Tävling: SHL
Plats: Hägglunds Arena
Tid: 19:00


MoDo är jumbo i SHL efter elva spelade omgångar. Detta trots att modoiterna fick nypa dit en finfin seger mot Skellefteå häromsistens. Problemen som hopat sig runt de rödklädda är många men framförallt är centersidan svag och skulle nog behöva förstärkas per omgående. Vigneault är skadad dessutom och ska inte finnas spelbar den närmaste tiden.

Inget annat lag i ligan har gjort färre mål och MoDo är också det lag som släppt in flest påsar bakåt. Nu ska värdarna försöka råda bot mot problemen som hopat sig i båda ändarna av planen. Rögle hemma är på pappret ett “bottenmöte” men jag köper inte riktigt det. Bandyklubben från Skåne har växt in i säsongen alltmer och har med Everberg tillbaka i spel också fått lite bättre skjuts framåt. Inför resan norrut finns tre raka vinster på de grönvitas konto och visst ligger en fjärde inom klart räckhåll nu. Rögle vann de två sista matcherna mellan klubbarna i fjol dessutom och även om en sommar och lite därtill står mellan dessa matcher och nutid så känner jag mig ganska bekväm med att mata in X2 i Hägglunds Arena. Jag har svårt att se MoDo triumfera över 60 minuter mot ett Rögle som verkligen är på gång nu.


Skellefteå - Färjestad: Under 5,5 mål @ 1,75

Tävling: SHL
Plats: Skellefteå Kraft Arena
Tid: 19:00

Färjestad körde över allt och alla i början av säsongen men frågan är om den överlägsna stilen satte upp Vargarna på en alldeles för hög höjd. När övriga lag på ett framgångsrikt sätt börjat se luckor i Karlstad-klubbens försvar samt kunnat picka på detaljer som inte Färjestad helt och hållet behärskat så har gästerna fått smaka torsk. Fyra gånger på fem raka försök i ligan! Det är givetvis en aning anmärkningsvärt men samtidigt också ett bevis på hur bra SHL är just nu.

Något av en seriefinal ska nu utspelas i Skellefteå. Hemmalaget har också fått se sin maskin hacka en aning på slutet. SAIK visade nämligen tre raka nederlag innan Ohlsson och gänget reste söderöver för match mot Linköping i tisdags. 4-3-seger blev det i Saab Arena efter ett straffavgörande. Skönt givetvis för värdarna som ändå, likt gästerna, har en del att fundera över.

Jag tror att båda dessa herrskap kommer ägna sin tid fram till nedsläpp åt att slipa på defensiva detaljer och i mångt och mycket jobba med försvarsspelet i första hand. Kan dessutom FBK-gubbarna hålla sig från botbänken är mycket vunnet. Målsnålt möte är i pipen och det gör under 5,5-linan till en no brainer i min värld.

Trippeln

Leksand - Linköping: Peter Cehlárik över 0,5 mål @ 3,20
MoDo - Rögle: Dubbelchans: X2 @ 1,53
Skellefteå - Färjestad: Under 5,5 mål @ 1,75

Totalt odds: 8,57


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip