Lördagens trippel utspelar sig i Karlstad, Växjö och Örnsköldsvik. Höga odds dukas upp på överspelet i “Kaffekokaren” och i Vida Arena och Hägglunds Arena jobbar jag in ett par fina poängspel. Drygt sex gånger stålarna betalar kalaset. Lycka till!


Färjestad - Leksand: Över 5,5 mål @ 1,96

Tävling: SHL
Plats: Löfbergs Arena
Tid: 18:00

Med skakiga keeprar i båda burarna och en glödhet FBK-offensiv borde vi kunna få se en del mål i “Kaffekokaren”. Färjestad spelade ut hela registret i torsdags då värmlänningarna gjorde 8-3 på Malmö där Steen tryckte in ett hattrick. Mitell har som bekant en oerhörd bredd på forwardssidan och i toppen av poängligan hittas föga förvånande Steen och Tomásek. Lodin snittar även över en pinne per match. 

Finns det något frågetecken hos FBK så är det målvaktssidan. Varken Clara eller Lagacé har speciellt bra siffror och efter tio omgångar snittar värmlänningarna tre insläppta mål per match. Hos Leksand finns det även målvaktsbekymmer då Armalis går skadad. Hellsten gjorde ett par solida insatser mot Växjö och Brynäs den gångna veckan men i torsdags släppte den unga LIF-keepern in fyra puckar på 13 skott då HV71 vann med 5-2 i Tegera Arena. 

De underliggande siffrorna pekar dessutom på att både Färjestad och Leksand skapar mycket i spelet 5 vs 5. Jag tycker mycket talar för en målrik duell och 1,96 på över 5,5 mål känns riktigt bra.

 

Växjö - Frölunda: M.Ruohomaa under 0,5 poäng @ 1,80

Tävling: SHL
Plats: Vida Arena
Tid: 18:00

Mikael Ruohomaa kom inte till sin rätt i MoDo den gångna säsongen men den finske centern fick en bra start hos Frölunda i vintras. Den här hösten har dock 35-åringen sett rätt trög ut och bara noterats för ett mål och sex poäng efter tio matcher. Detta trots att han flankeras av Weissbach och Friberg. I de fem senaste matcherna har det bara blivit en pinne. 

Växjö lever i sin tur fortfarande på en stark defensiv. Varken Larmi eller Åhman har haft någon kanonhöst i Lakers-buren men faktum är att Växjö är ett av de lagen med lägst xGA i serien. Både Malmö och Brynäs har blivit nollade av Lakers och i fjol lyckades Frölunda bara göra ett mål på två matcher i Vida Arena. 

Mellan två defensivt skickliga lag tycker jag att mycket talar för en målsnål drabbning. Under 5,5 mål, som betalar runt 1,55 i skrivande stund, understryker detta. 1,80 på att en för dagen trög Ruohomaa går poänglös känns således generöst.

 

MoDo - Skellefteå: A. Sandin-Pellikka över 0,5 poäng @ 1,74

Tävling: SHL
Plats: Hägglunds Arena
Tid: 18:00

Vi avslutar i Övik där goda råd börjar bli dyra för MoDo. Trots att modoiterna fick en smakstart på bortamatchen mot Linköping och ruskigt bra betalt i offensiven blev det ändå till sist ett snöpligt nederlag efter sudden (5-6). Detta var sjunde raka förlusten för Karlins mannar. Försvaret har läckt som ett såll hela säsongen och på de fem senaste matcherna har MoDo släppt in 25 kassar!

Vaknar SAIK på rätt sida finns det såklart goda möjligheter att studsa tillbaka efter torsdagens bakslag mot Brynäs. Den målfarliga backen Axel Sandin-Pellikka har gjort fem poäng i de fyra senaste matcherna och 19-åringen är en vital del i Skellefteås sylvassa powerplay som ligger runt 35%. Notabelt är även att Axel är den spelare som skjutit flest skott i SAIK så här långt. 

Sandin-Pellikka och hans gulsvarta vänner ska tveklöst ha goda möjligheter att göra ett gäng kassar på MoDos läckande försvar. 1,74 på att 19-åringen gör minst en poäng är taget.

 
Trippeln

Färjestad - Leksand: Över 5,5 mål @ 1,96
Växjö - Frölunda: M.Ruohomaa under 0,5 poäng @ 1,80
MoDo - Skellefteå: A. Sandin-Pellikka över 0,5 poäng @ 1,74

Totalt odds: 6,14


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip