Sju av nio inslag på totalt tre tripplar satt förra veckan där vi snyggt fick nypa SHL-trippeln till nästan sex gånger flisen i lördags. Vi blickar denna vecka ut mot i första hand den hockeyallsvenska omgången under onsdagen där jag stirrar in mig på ett gäng över- och underspel. Derbyt på Hovet blir första anhalt. Häng på!

AIK - Djurgården: Över 5,5 mål @ 1,85

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Hovet
Tid: 19:00


Jag tycker att både AIK och Djurgården spelar underhållande och fartfylld ishockey. DIF har på åtta raka försök inte skrinnat av en enda match utan poäng och AIK har sedan bland annat Pooley kommit in i laget fått bättre fart på sitt anfallsspel och lirat fyra raka matcher med seger som utgång.

Gnaget kommer närmast från en mäktig 6-3-triumf där framförallt de svartkläddas andraperiod mot Almtuna var offensivt brutal. De svartklädda gick från 1-2 till 5-2 på drygt 15 minuter i mellanakten och förutom en väl fungerande enhet med Muzito-Bagenda, Fitzgerald och Pooley så fanns även solida offensiva tendenser att syna hos Nord, Björk och Magnusson också. Djurgården kunde trots 0-1 och 2-3-underläge hemma mot Kalmar lösa en seger efter förlängning. Eklund “junior” fixade 3-3-målet i powerplay och i sudden klev Kruger fram med en avgörande 4-3-puck. Noterbart är också att DIF matade in samtliga mål i special teams (tre i powerplay och en puck i boxplay).

Båda klubbarna har spelat 4-4 när det kommer till över/under 5,5-linan men en frejdig hockey ser jag framför mig nu och då finns ingen anledning att tvivla på att detta blir någon bevakande och återhållsam dust. Överspelet klickas.


Björklöven - Mora: Under 5,5 mål @ 1,92

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Visionite Arena
Tid: 19:00


Jag underskattade Mora i fredags. Jag valde som bekant att lägga alla mina ägg i Västerås korg då de gulsvarta lirade hemma mot masarna i ABB Arena men tji fick jag. MIK:s sylvassa powerplay resulterade tre gånger om (3-0-seger) och bakåt visade Leinonen upp ett betryggande målvaktsspel samtidigt som den defensiva insatsen överlag var klanderfri.
Blickar vi bakåt över samtliga omgångar som spelats så är det bara BIK Karlskoga som har en lägre xGA (förväntade mål bakåt) jämfört med Mora och det säger givetvis en del om dalaklubbens styrkor.

Björklöven befinner sig högre upp i tabellen och faktum är att Umeå-klubben vunnit samtliga åtta matcher. Björn Hellkvist är säkerligen nöjd med det poängmässiga utfallet men jag vet att det ändå finns en del som skaver och som den forne Leksands-tränaren funderar över. KPI:erna är inte så bra som man vill och Mora bräcker faktiskt IFB på ett par tunga punkter. Bland annat är gästernas corsi bättre och både xG och xGA mer tillfredsställande. Det som ändå måste sägas att Lövens enorma styrka att även om de underliggande siffrorna inte visar toppklass så vinner man ändå alla matcher. Otroligt imponerande.

Med det som jag nyss nämnt i bakhuvudet så tänker jag inte ta något större parti för något av lagen. Jag köper värdarnas favoritskap men kan ändå tycka att det raka oddset runt 1,50 är för lågt. Det spel jag i första hand skickar in i mixen för dagen är ett gyllene underspel. 5,5-linan tror jag inte passeras så länge de rödklädda tidigt kan komma in i matchen och visa prov på sitt ruskigt fina defensiva spel. Ett perfekt lir att trippla helt enkelt.


Kalmar - Södertälje: Båda lagen gör minst två mål @ 1,52

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Hatstore Arena
Tid: 19:00


Kalmar var snubblande nära att fälla Djurgården på Hovet senast men föll efter ett sent DIF-mål under ordinarie tid samt en påse i baken under förlängningen. Tungt för smålänningarna som ändå kan blicka tillbaka på en minst sagt imponerande start på säsongen.

Nu väntar Södertälje hemma i småfina Hatstore Arena. SSK är ett av tre lag som ännu inte torskat under ordinarie tid. Kringlorna tog en övertygande seger borta mot Karlskoga i fredags efter att bland annat Souch prickat in en påse i powerplay. Meyer saknades igen men truppmässigt håller jag gästernas som den kanske mest intressanta i hela Hockeyallsvenskan. Jag är ruskigt förtjust i Frans Tuohimaa som målvakt, Vaino, Strandell och Norbe är solida backar och framåt är känslan att laget som kollektiv mår bättre utan Videll och Ericsson i laget. Märkligt men ändå en känsla jag fått efter det jag sett.

Kalmar spelas ut som underdog hemma nu och möjligen är det korrekt. Något som jag ändå är tämligen säker på är att KHC bara kommer gå ut och köra här och i samtliga hemmamatcher utom en har smålänningarna löst minst två mål framåt. Så även under onsdagen. BLGM2M-spelet är i min bok kanon!


Trippeln

AIK - Djurgården: Över 5,5 mål @ 1,85
Björklöven - Mora: Under 5,5 mål @ 1,92
Kalmar - Södertälje: Båda lagen gör minst två mål @ 1,52

Totalt odds: 5,40


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip