Vi tar oss till Gävle, Övik och Växjö för att binda ihop helgens hockeytrippel. Ett par fina poängspel letar sig in och därutöver ska vi kunna skörda framgång med ett välmående underspel i Örnsköldsvik. TV-trippeln hittar vi till nära sex gånger stålarna. Ha en härlig lördag!

Brynäs - Malmö Redhawks: J.Schroeder under 0,5 poäng @ 1,56

Tävling: SHL
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 15:15


Brynäs-publiken var taggade till tusen men klubbens första Gävledala-derby sedan återkomsten från Hockeyallsvenskan slutade med förlust. En förödande puck out av Söderström med drygt två minuter kvar att spela innebar PP-mål av LIF:s Cehlárik och BIF var där och då ett slaget lag.

Hemma mot Malmö finns alla möjligheter i världen för klubben att studsa tillbaka. Jag tyckte Brynäs spelade väldigt bra mot Leksand under stora delar av matchen även om det där sista lilla extra saknades. Firma Larsson-Silfverberg i förstalinan är bra men Indrasis har en del mer att bevisa. I andra enheten finns Rödin som det stora utropstecknet där samtidigt duon Lindblom och Schroeder inte riktigt lyfter. Det är också den sistnämnda jänkaren som dagens första spel kretsar kring. Veteranen från Minnesota har inte funnit sig till rätta i BIF-dressen och på sju matcher finns bara en assist noterad. Schroeder har lossat 15-talet skott mot mål på alla matcher men noterar en xG under 1,0. Det innebär en frekvens på usla 0,05-0,1 per avslut. Speltiden i en av Brynäs toppkedjor har också varit bra men mot Lakers spelade 34-åringen bara 16 minuter lite drygt och mot Leksand blev det strax under 15. Trenden är tydlig.

Jag skulle inte bli förvånad om Schroeder ramlar nedåt ytterligare i hierarkin inför matchen mot Malmö och jag har svårt att se honom inblandad i något mål framåt. Till nästan 1,60 i odds är detta ett väldigt lyckat spel.



MoDo - Luleå: Under 5,5 mål @ 1,68

Tävling: SHL
Plats: Hägglunds Arena
Tid: 18:00


MoDo är just nu det lag i SHL som går sämst. Hemmalaget visar fyra raka förluster och över dessa matcher har övikarna enbart mäktat med att producera två mål framåt. Karlins mannar har en total målskörd på tolv baljor över sju matcher och då ska vi komma ihåg att fem av dessa kom mot Leksand för tiotalet dagar sedan.

Det som vari ganska tydligt hos MoDo är bristen på bärande och ledande centrar. Jasek, True och Vigneault levererar inte enligt plan och mot Växjö senast så fick också fjärdecentern Theo Jacobsson gå åt sidan. Värdarnas underliggande siffror är inte heller något som talar för att det kommer bli bättring. Läget är allvarligt i Övik minst sagt.

Luleå är på sitt håll inte direkt kända för att panga på offensivt och Bulans disciplinerade ishockey har den senaste tiden inneburit två raka 3-1-segrar mot Örebro respektive Rögle. Två av fyra duster mellan klubbarna i fjol slutade under 5,5 mål men känslan är att MoDo var offensivt skickligare där och då. Det här kommer inte rusa iväg målmässigt och på en skön liten trippel sitter vi bra med underlinan.


Växjö - Leksand: Peter Cehlárik över 0,5 poäng @ 2,18

Tävling: SHL
Plats: Vida Arena
Tid: 18:00


Vi knyter ihop det hela från Vida Arena. Växjö och Leksand ska mäta svärd på småländsk mark och efter att ha blickat mot ett underspel i Övik stirrar vi denna gång in i ett poängspel från en brännhet slovak. Peter Cehlárik gjorde den avgörande påsen mot Brynäs senast och dalaklubbens stjärnvinge var också nära att bli matchhjälte även mot Örebro i matchen innan men ÖHK:s sena kvittering samt segermål i sudden grusade den förhoppningen.

Det som jag tycker talar för nya poäng från 29-åringen nu är att hans kroppspråk samt hans åkvägar varit betydligt bättre nu jämfört med tidigare. Att slovaken sitter inne på ett mäktigt direktskott vet alla men även en del fina passningar kan också komma från Peter. I fjol gjorde han också fler assist än mål. Noterbart är också att LIF-spelaren skickat iväg över 30 skott mot mål på ungefär 145 minuters istid. Även om masarna kanske inte vinner matchen i Växjö har jag svårt att se laget kliva av utan mål. Vi ska ändå bara med oss att Leksand har ligans högsta xG (förväntade antal mål) och skapar väldigt mycket chanser offensivt. Att sannolikheten för assist eller mål från Cehláriks sida just nu uppgår till 40-45 procent tycker jag är fel. Det här är ett lir som bör stanna strax söder om dubbeldeg framåt stängning och ska därför anses bra.



Trippeln

Brynäs - Malmö Redhawks: J.Schroeder under 0,5 poäng @ 1,56
MoDo - Luleå: Under 5,5 mål @ 1,68
Växjö - Leksand: Peter Cehlárik över 0,5 poäng @ 2,18

Totalt odds: 5,71


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip