Förra veckan hade vi en del framgång med spelar-propsen runt trippelspelen från Hockeyallsvenskan och SHL. Vi siktar givetvis in oss på samma kategori av lir nu då jag tror på en hungrig Pooley i Stockholm, en het Bradford i Oskarshamn samt enkla “Foppa”-pinnar i Dackehallen.

AIK - Vimmerby: Scott Pooley över 1,5 poäng @ 3,25

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Hovet
Tid: 19:00


AIK har varit en aning trögstartade i år. Gnaget fick öppna spelet med en del viktiga spelare utanför spel men nu känns det mesta stabilt i hemmlägret och efter 2-0-segern borta mot Nybro fick vi fler viktiga och glädjande besked. Stålberg är en vinnande keeper, backspelet med bland annat Hedberg, Erkamps och Barklund med flera blir allt bättre och framåt fick de svartklädda till en ny dimension i och med Scott Pooleys ankomst. Nordamerikanen fick bilda en enhet med Fitzgerald och Bellerive vilket knappast var något dumt val.

Nu ska Pooley lira på Hovet för första gången denna säsong och jag gissar att han är ruskigt taggad. Vimmerby står för motståndet och nykomlingarna är inte någon slagpåse så långt. Tigrarna har kapaciteten att ställa till med en del oreda i Stockholm och pressa in ett par baljor, det tror jag. Däremot finns större defensiva frågetecken hos smålänningarna som inte riktigt fått till det bakåt i och med 20 insläppta mål på sex omgångar.

Gästerna kommer dra på sig en del utvisningar när AIK-spelarna trycker plattan i mattan och med bland annat Pooley som en kugge i special teams är jag helt inne på att nya poäng kommer från 30-åringens klubba som matchades strax över 16 minuter senast. 1,5-linan är hög men inte klart nåbar. Jag testar den i min trippel för dagen.


Oskarshamn - BIK Karlskoga: Erik Bradford över 0,5 poäng @ 1,79

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Be-Ge Hockey Center
Tid: 19:00


Erik Bradford var som nämnt i någon tidigare trippel en lirare som fått utstå en hel del kritik under inledningen av hans tid i Oskarshamn. Hockeyspelaren från Nordamerika har efter en tid i Hockeyallsvenskan ändå acklimatiserat sig och ser bättre och bättre ut. Bara Hawel, Nilsson och Westlund har så långt skjutit fler skott än 30-åringen och vi har fått se poäng från kanadensaren både mot Mora och mot Östersund senast. Även nu?

BIK Karlskoga gjorde en bristfällig insats i Umeå häromsistens då laget släppte in sju mål! Givetvis var xGA-siffrorna inte i närheten av att trumfa verkligheten men samtidigt är det något bakåt som inte riktigt stämmer när nuffrorna sticker iväg på detta sätt. Borta mot Oskarshamn tror jag återigen att Bikarna kan få en del bekymmer och fram i fronten finns med stor sannolikhet Erik Bradford för IKO. En lirare som precis som Pooley kommer få sina chanser i special teams och som även visat framföttterna i spelet fem mot fem.

Jag gillar oddset på att 30-åringen gör minst en pinne hemma i Be-Ge Hockey Center och nyper detta som en del av min TV-trippel.


Tingsryd - Björklöven: Fredrik Forsberg över 0,5 poäng @ 1,38

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Dackehallen
Tid: 19:00

Sista matchen och sista spelet letar vi in på klassisk mark i Tingsryd. Dackehallen bjuder in till party denna onsdag då jumbon från Småland ställs mot serieledarna Björklöven. Umeå-klubbens fina start på säsongen har knappast gått någon förbi. Hellkvists mannar skapar massor med chanser och har en offensiv uppställning som få, om ens några lag i ligan, kan mäta sig med.

En lirare som däremot haft det en aning motigt är Fredrik Forsberg. Filips lillebror har extremt stora förväntningar på sig i år och jag är helt övertygad om att Foppa kommer lösa sina poäng i 35-40-regionen som kan förväntas även om han så långt bara står på fyra poäng (2+2). Det som ändå kan ses är att 28-åringen lirar ganska mycket (18 minuter drygt) och har väldigt mycket offensiv zontid vilket inneburit 23 skott på mål. Bara Matt Maione är i närheten av att mäta sig med dessa siffror (21) då övriga gubbar bakom tickar in på 14, 12, 11 osv. Över tid kommer en vanligtvis så skicklig målskytt också finna nätet i större grad och när motståndet denna dag är tämligen svagt samtidigt som vi ska kunna räkna med en hel del PP-spel från Lövens sida är jag övertygad om att Fredrik kommer bidra med poäng. 

Visst kan 1,38 låta lågt men för att komplettera övriga inslag på trippeln och med ett gemensamt odds på drygt åtta gånger smeten är detta ett perfekt lir att addera till mixen.



Trippeln

AIK - Vimmerby: Scott Pooley över 1,5 poäng @ 3,25
Oskarshamn - BIK Karlskoga: Erik Bradford över 0,5 poäng @ 1,79
Tingsryd - Björklöven: Fredrik Forsberg över 0,5 poäng @ 1,38

Totalt odds: 8,03


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip