Vi fortsätter att nå framgång med poäng/mål-spel från de svenska toppligorna i ishockey. Lördagen innebär en trio matcher på menyn från SHL där jag snirklade mig fram till en småfin trippel. Tomasek gör jobbet i Jönköping, Rödin finner inte några pinnar i Växjö samtidigt som Elvenes har mindre uppvisning i Leksand. Över nio gånger stålarna ger dagens TV-lapp. Haka på!

HV71 - Färjestad: David Tomasek gör över 0,5 poäng @ 1,30

Tävling: SHL
Plats: Husqvarna Garden
Tid: 15:15

Det är ingen hemlighet. Färjestad är Sveriges bästa hockeylag just nu och Karlstad-klubben bara flyger fram. FBK är så långt obesegrade och det som framförallt sticker ut hos besökarna är den otroligt fina offensiva sidan man visar upp. 27 mål på sex matcher är ett lysande utfall även om Vargarna sett till underliggande siffror överpreserar ganska rejält.

Seriens bästa poängmakare är David Tomasek. Tjecken har tolv inspelade poäng så långt och blickar tillbaka till premiären så är det bara vid en match som 28-åringen klivit av en is utan poäng (2-1-mötet hemma med Brynäs).

HV71 står på motsatt sida nu och det är ett hemmalag som fortsätter brottas med stora skadebekymmer. Bara Rögle har släppt till lika mycket heta lägen bakåt (xGA) och kikar vi dessutom på värdklubbens så kallade “spider” så är det ingen KPI i positiv riktning som HV slår Färjestad på. Med andra ord så tror jag att det kommer att rassla in en del mål bakom hemmalagets keeper och jag är ganska bekväm med att Tomasek ligger bakom åtminstone ett av dessa. Lågt odds, jag vet, men högoddsaren som ackompanjerar denna bong dyker upp senare.


Växjö - Brynäs: Anton Rödin gör under 0,5 poäng @ 1,53

Tävling: SHL
Plats: Vida Arena
Tid: 15:15


Växjö fick på läppen rejält borta mot Timrå och Lakejernas så skickliga defensiva hockey vi blivit bortskämda med senaste åren är inte riktigt “där” just nu. Lakers släpper i snitt tre mål i gumpen per match och det är inte nuffror som ledningen är nöjda med.

Nu står Brynäs på motsatt sida. En nykomling med skinn på näsan. BIF har öppnat sensationellt bra i mitt tycke och spelar en frejdig och rolig ishockey. Det som varit viktigast för klubben är att “hockeyallsvenska” spelare som Indrasis (lite skakig i början) och Kopacka kunnat ta steget och känslan efter att ha sett mötet med Rögle nyligen var just att dessa, plus ett par till, tagit klivet.

Nu tror jag dock inte att Brynäs reser till Växjö för att hämta hem poäng. Efter 0-4-torsken i Timrå senast är jag helt övertygad om att arrangörsklubben kommer att bygga om en del och sätta nya rutiner kring sitt försvarsspel. Jag tror att vi får se en tillknäppt och målsnål dust där framförallt en gubbe som Anton Rödin kommer få stora problem att ta sig till chanser. BIF-spelaren har inte varit så bra som jag tror att brynäsarna hoppats och i fyra av fem matcher har 33-åringen skrinnat av mållös. Så även nu. Underspelet är värdemässigt bra.


Leksand - Örebro: Lukas Elvenes gör över 1,5 poäng @ 4,60

Tävling: SHL
Plats: Tegera Arena
Tid: 18:00


Det har varit en minst sagt svag start på säsongen från Leksands sida. Masarna befinner sig i botten och harvar där 24 insläppta mål på sex omgångar är klart sämst i klassen. Nu gäller det givetvis för dalaklubben att få fason på detta så fort det bara går. Framåt skapas nämligen drösvis med chanser och att LIF kommer måla på i betydligt högre grad och på så sätt vinna matcher tvivlar jag inte en sekund på.

Blickar vi mot underliggande siffror så visar faktiskt Leksand bäst xG av samtliga lag i SHL. Det är häpnadsväckande. Många KPI:er är okej från hemmalagets sida men det som sticker ut negativt är ett uselt försvarsspel samt två målvakter som just nu inte håller. Nu tror jag ändå att Challes gubbar vinner på lördag och en liten känsla är också att värdarna knyter näven rejält och bara maler ner Örebro. Efter två riktigt dåliga matcher från Lukas Elvenes sida så tror jag att 25-åringen tillsammans med bland annat Cehlárik får lite islossning nu. Jag räknar kallt med ett par mål i PP denna afton och även i fem mot fem-spelet finns gott hopp om att förstakedjan ska skapa tillräckligt med chanser för att sätta dit en eller annan puck. Jag vet att detta är en ruskig högoddsare men jag lockas massor av 1,5-linan till nästan fem gånger stålarna. Så högt ska inte detta spel stå. Framförallt inte när det är familjedag i Leksand, mycket publik på läktarna och ett nytänt lag på isen. Våga testa!



Trippeln

HV71 - Färjestad: David Tomasek gör över 0,5 poäng @ 1,30
Växjö - Brynäs: Anton Rödin gör under 0,5 poäng @ 1,53
Leksand - Örebro: Lukas Elvenes gör över 1,5 poäng @ 4,60

Totalt odds: 9,15


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip