Onsdagens trippel satt som en smäck. Underspelet i Umeå var aldrig i närheten av hotat och båda poängliren (Johan Persson samt Meyer) ramlade in bekvämt. Vi ger oss återigen på Hockeyallsvenskan och siktar ett småkul spel i Östersund samt blickar ut mot matcher vid Siljans norra strand samt Stockholm.

Djurgården - Tingsryd: Djurgården -1,5 @ 1,46

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Hovet
Tid: 19:00


Pannkaka blev det. Djurgården torskade nere i Vimmerby under onsdagen efter att nykomlingen gått fram till en straffseger och fått hemmaladan att koka. En stor kväll för Tigrarna såklart men inte en riktigt lika stor afton för det stjärnfyllda djurgårn.

Jag tror dock inte att DIF går på samma mina nu. Tingsryd är i min bok på samma nivå som Vimmerby och de grönklädda kommer vara ett lag för en bottenstrid säsongen igenom. Kollar vi på laget i stort saknas målskyttar och defensiven är heller inte något vidare värst. Underliggande nuffror belyser dessutom gästernas offensiva bekymmer då bara fyra mål på fyra matcher ramlat in framåt.

Kommer Djurgården upp i nivå framför sin egna publik blir detta en lång autostrada till en seger med ett par puckars marginal. Jag var inne på att våga klippa 2,5-linan men fann mig tillslut nöjd med den något lägre varianten att addera till trippeln. Det här är ett spel vi givetvis inte ska missa.


Mora - Vimmerby: Johan Persson över 0,5 mål @ 2,05

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Smidjegrav
Tid: 19:00

Johan Persson fann nätet mot Oskarshamn i powerplay senast och jag tror att den skicklige frontmannen mycket väl kommer kunna bidra på ett liknande sätt nu. Mora är ruskigt fina på hemmaplan och har så långt pressat in 16 mål på tre matcher i Smidjegrav. Fem mot AIK, fem mot Almtuna och nu senast sex mot Oket. Det är också i offensiven som masarna har sina styrkor i år. Målvaktsspelet ser en aning svagare ut och backsidan har också en del mer att önska så långt.

Vimmerby har än så länge bara lirat en match utanför sin egen hall. Då blev det torsk mot Östersund med 2-3. Överlag har nykomlingen gjort det bra så långt men tittar vi på båda lagens “spiders” så visar Mora upp en betydligt finare och mer utbredd spindel jämförelsevis. Vimmerby är faktiskt inte i närheten av att kunna hota runt några parametrar och kommer få svårt att freda sitt mål under fredagen.

Jag är inne på att Johan Persson, i kraft av sin position i förstakedjan och i ett första PP kommer att panga in minst en kasse framför hemmapubliken. När vi är uppe och nosar på höjder bortom dubbeldeg på Persson som målskytt mot Vimmerby så håller inte jag mig borta.


Östersund - Oskarshamn: Bortaseger @ 1,84

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Östersunds Arena
Tid: 19:00


Östersund hade 1-1 med tre sekunder kvar mot Björklöven i Umeå. Då släppte jämtarna in ett snöpligt 1-2-mål och föll. Otroligt tufft såklart och nu behöver Videll och hans lagkompisar försöka ställa om och göra det bästa av hemmamatchen mot Oskarshamn. Något som jag inte riktigt tror ÖIK löser.

Oskarshamn gjorde en småkall insats i Mora nyligen och släppte där och då sex mål i gumpen. Rydén hade återigen en svag dag mellan stolparna och ett målvaktsbyte är att vänta nu. Det som vi ändå måste bära med oss från matchen senast var att ett par importspelare såg bättre ut än tidigare. Bland annat klev Erik Bradford fram och låg bakom samtliga Oskarshamns mål (1+2). Även Hawl och Joyaux fick med sig poäng från Mora och jag tror också att smålänningarna kommer att växa in i säsongen och finnas med högre upp i tabellen och slåss.

Oskarshamn betalar över 1,80 för segern i skrivande stund och det är ett odds jag gillar. Det här löser Oket.

Trippeln

Djurgården - Tingsryd: Djurgården -1,5 @ 1,46
Mora - Vimmerby: Johan Persson över 0,5 mål @ 2,05
Östersund - Oskarshamn: Bortaseger @ 1,84

Totalt odds: 5,51


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip