Lördagens trippel slutade med två av tre rätt då båda poängspelen från Timrå respektive Övik satt. Första perioden i Gävle stannade dock på enbart ett mål och därmed slog inte över 1,5-linan in. Nya tag nu och vi blickar mot tre hockeyallsvenska fajter. Återigen synar vi en mållina och därtill två poängspel som sticker ut. Till nästan 5,60 i odds sitter vi kanonfint i båten. Nu kör vi!

Björklöven - Östersund: Under 5,5 mål @ 1,98

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Visionite Arena
Tid: 19:00


Björn Hellkvist har fått en magisk start på sin tid i Björklöven. Den forne Leksand-tränaren har vunnit fyra raka med sitt nya lag och truppen i stort ser väldigt bra ut. Jag gillar djupet som kan skönjas hos Umeå-laget där allt från målvaktssidan med Voutilainen och Thelin till tredje backpar med Lagerberg-Cronholm och avlastande enheten med Kangas-Andersson-Killinen är riktigt bra. Jag tror Löven blir laget att slå hela vägen in i kaklet i år.

Nu ska Björklöven ställas mot ett Östersund utan större framgång. En trea har det blivit för jämtarna så långt och till skillnad mot Björklöven så finns inte samma djup i truppen hos de tillresta. Visst är enheten med Videll-Molin-Marklund välmående på allsvensk nivå men jag tror inte att vi får se ÖIK på en topp 10-plats när allt till slut ska summeras. Att bortalaget däremot haft ganska lätt för Löven den senaste tiden måste vi ändå ta lite hänsyn till. Det finns ett vinnande koncept för att stänga ner värdarna på och det måste funka även nu om det ska bli någon rolig resa hem efter besöket på östkusten. Det som därför lockar denna kväll är ett underspel i Visionite Arena. Gästerna fick bara iväg åtta skott på mål totalt då Djurgården vann i måndags med 5-0. Troligen blir även denna gång ÖIK rejält tillbakatryckta och kommer säkerligen inte skapa allt för mycket framåt samtidigt som jag har svårt att se Björklöven ösa på med mer än tre, fyra strutar i framkant. Under 5,5-linan är på det hela taget välpolerad och kan med fördel pressas in på dagens trippel.



Mora - Oskarshamn: Johan Persson över 0,5 poäng @ 1,74

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Smidjegrav
Tid: 19:00


Jag har sett samtliga matcher med Mora i år och låter mig inte helt trollbindas av dalalaget. Visst kommer Hermansson och company få ihop saker och ting även i år men tappen av spelare som Brandsegg-Nygård och Daniel Ljunggren är givetvis blytunga.

Masarna har däremot visat upp en fin offensiv uppsida hemmavid så långt. Tio mål på sex perioder har ramlat in i Smidjegrav och då kvittar det om defensiven brustit ett par gånger om. Moras powerplay-spel är bra (runt 28 procent) och en av spelarna som används allra flitigast i spelformen är givetvis stjärnan Johan Persson. En skicklig lirare som fick mycket speltid i fjol men som kommer vara den gigantiska nyckeln runt Moras offensiv i alla spelformer i år. Oskarshamn har så långt dragit på sig 14 tvåminutare och fler lär det bli nu. Oket släpper till en hel del chanser bakåt och elva mål har därför trillat in.

Nyss nämnda Persson har målat fyra gånger om i seriespelet och har därtill en målgivande passning på fyra omgångar. Att 34-åringen ska skrinna av poänglös hemma denna afton tror jag inte på och när vi kan spela över 0,5 poäng till över 1,70 i odds är det givetvis bara att tacka och ta emot.


Södertälje - Almtuna: Nicolai Meyer över 0,5 poäng @ 1,62

Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Scaniarinken
Tid: 19:00

Vi fortsätter på temat spelarpoäng men stirrar denna gång in oss på matchen från Södertälje. SSK är tillsammans med Kalmar laget som imponerat mest på mig under upptakten och framförallt är det en framstående enhet med bland annat Meyer och Dyk som gått i bräschen.

Inför matchen mot Almtuna hemma så är SSK gigantiska favoriter till att återigen hitta in med en seger. Kringlorna besitter en jämn offensiv nivå där förstakedjan möjligen sticker ut rent skicklighetsmässigt. Nicolai Meyer har funnit sin plats i hemmalaget igen efter en tid på resande tass och sett till hur dansken spelat på slutet råder det inga tvivel om att 31-åringen har förutsättningarna till att ramla in som en topp 5-herre i den slutliga poängligan.

“Bara” två pinnar har än så länge ramlat in på spelarens konto men sett hur han tar för sig och de chanser som skapas är jag helt inne på att nya poäng kommer att produceras under onsdagen. Bara Carter Souch har lassat fler skott på mål (19) jämfört med Meyers 18 och med en istid strax norr om 16 minuter i snitt förväntar jag mig alltid minst en assist eller ett mål när motståndarna heter Almtuna från Meyers klubba. Ett lysande spel helt enkelt.



Trippeln

Björklöven - Östersund: Under 5,5 mål @ 1,98
Mora - Oskarshamn: Johan Persson över 0,5 poäng @ 1,74
Södertälje - Almtuna: Nicolai Meyer över 0,5 poäng @ 1,62

Totalt odds: 5,58

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip