Det brukar ta tiotalet omgångar för spelbolagen att sätta strukturen runt SHL-säsongen och inledningsvis smyger det in en hel del spelvärda lir att försöka greppa. Även lördagen har ett par riktigt vassa lir som jag inte vill se förbi. Bland annat är poängspelen i Timrå och Övik riktigt bra och med tanke på hur matchbilden troligen kommer att se ut i Gävle förstår jag inte riktigt hur över 1,5-linan i första perioden betalar dubbeldeg. Vi nyper således en härlig TV-trippel till priser över sex gånger stålarna. Trevlig helg!

Brynäs - Frölunda: 1:a perioden: Över 1,5 mål @ 2,00

Tävling: SHL
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 15:15


Jag ska erkänna att jag inte hade så stora förväntningar på Brynäs i bortamatchen mot Örebro. Tvärtom så hade Närke-klubbens 5-0-seger mot MoDo i premiären gjort att jag var helt inne på att ÖHK skulle fortsätta sitt färska segertåg men tji fick jag.

Brynäs spelade jättebra hockey i Behrn Arena och 3-0-segern var inte orättvis. 35-14 i skott talar förutom segermarginalen sitt tydliga språk. Silfverberg känns vass och kommer göra stor nytta för nykomlingen. Även Oskar Lindblom har hög kapacitet och kommer säkerligen få en nytändning på hemmaplan efter något svalt år i Nordamerika. Största utropstecknet så långt tycker jag ändå är Jack Kopacka som ser jättefin ut.

Nu väntas utsåld salong hemma mot Frölunda. En häftig dag då det var nästan 1,5 år sedan det spelades SHL-hockey i Gävle. Känslan är att värdarna kommer trycka gasen i botten från start och det här blir ingen återhållsam start. Även Frölunda har som bekant kapaciteten att agera offensiv murbräcka och gästerna vill säkert komma upp med en bättre insats än den mot HV71 i torsdags. Trots en spelmässigt sämre prestation så vann till slut ändå Friberg och company med 3-1. Jag tror på en del tidiga utvisningar i en fajt med högt tempo och en hel del chanser. Det ska generera minst två mål efter 20 minuter. Ett spel jag bygger denna kupong runt.


Timrå - Rögle: Jonathan Dahlén över 0,5 poäng @ 1,74

Tävling: SHL
Plats: SCA Arena
Tid: 15:15


Timrå blev duktigt utmanövrerade i Karlstad under torsdagen. Efter två spelade perioder stod det 4-1 på tavlan och TIK hade bara mäktat med att skjuta sex skott på mål. Sista perioden blev en lång transportstrecka och 4-1 slutade också matchen.

Nu är det hem till Medelpad som gäller och så långt har inte timråiterna lyckats vinna någon match över 60 minuter. Kanske kommer den nu då Rögle gästar men det är framförallt ett spännande poängspel som jag först och främst vill hugga tag i. Svenska Spel ger generösa 1,74 i skrivande stund på att Jonte Dahlén grejar minst en pinne över 60 minuter plus eventuellt tillägg och det är såklart alldeles för bra för att missa. Dahlén låg bakom de rödkläddas enda mål i Värmland senast (en ass) och mot Örebro dessförinnan så ramlade ytterligare två passningspoäng in från den skicklige hockeyspelarens klubba. 20-25 minuters speltid, kreatör i powerplay samt given i spelet 3v3 i en eventuell sudden gör detta lir ruskigt bra. Det vill jag inte missa.



MoDo - Leksand: Lucas Elvenes över 0,5 poäng @ 1,87

Tävling: SHL
Plats: Hägglunds Arena
Tid: 18:00


Vi stänger butiken från Övik där vi återigen blickar mot ett poängspel. Jag har haft mina tvivel runt Lucas Elvenes men efter tre matcher från Leksands sida är jag bekväm med att säga “Elvan” som masarnas bästa lirare så långt. Jag tycker han har varit godkänd i de trötta 1-5-matcherna tidigare och mot Rögle i torsdags stack den yvige liraren ut rejält.

Två pinnar (1+1) blev det för Lucas mot sina gamla kompisar från Ängelholm och visst finns det en del som tyder på att det kommer lätta lite för Leksand som lag och även för lagets otroligt fina förstalina med Vejdemo och Cehlárik som övriga inslag. MoDo är inte ett hockeylag som defensivt ska kunna mota masarna i grind och jag är tämligen övertygad på att det kommer rina en del bakom den rödklädde keepern. På samma sätt som med Dahlén i Timrå så kommer Elvenes att matchas frekvent i powerplay, få starta vid drösvis av offensiva teknigar och därutöver också spela 3v3 i en eventuell förlängning. Jag kan inte för min värld köpa att oddset ska befinna sig nära 1,90 för Elvenes att göra en pinne eller mer i Hägglunds Arena. Förra säsongen noterades 25-åringen för sex poäng mot MoDo varav minst en i varje match!


Trippeln

Brynäs - Frölunda:1:a perioden: Över 1,5 mål @ 2,00
Timrå - Rögle: Jonathan Dahlén över 0,5 poäng @ 1,74
MoDo - Leksand: Lucas Elvenes över 0,5 poäng @ 1,87

Totalt odds: 6,51


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip