Lördags premiärfest från SHL slutade med att vi slungade in en 6,30-oddsare efter att samtliga spel från Göteborg, Malmö och Karlstad ramlat in. Nu hoppas vi såklart på fortsatt framgång och vi tar tidigt sikte mot Götet även denna gång. Frölunda ska ha väldigt fina chanser att nypa en ny hemmaseger. I Tegera Arena får masarna för tredje gången i svit bita i det sura äpplet och i Örnsköldsvik finns bortamål i siktet.


Frölunda - HV71: Hemmaseger @ 1,56

Tävling: SHL
Plats: Scandinavium
Tid: 19:00

Jag befann mig bänkad i Scandinavium då Frölunda och Leksand duellerade i premiären i lördags. En strid som var väldigt enkelriktad och det var inte Lasse Johansson i VF-kassen som fick slita för brödfödan direkt. Frölunda såg tunga ut och hade ett väldigt fint tryck i benen samtidigt som idéerna framåt med kreativa offensiva lösningar bullade upp för succé.
5-1-segern var inte orättvis. Även borta mot Rögle gjorde Rönnbergs mannar en väldigt välpolerad insats. Nu blev det torsk i Hajtanken men visst finns det ingen anledning att hänga läpp för det. Spelet var bra, chanserna skapades och tempot var bitvis otroligt högt.

HV71 kunde i fjol rädda sitt SHL-skinn i den sjunde och avgörande playout-fajten mot Oskarshamn. En enorm lättnad givetvis för klubben som sökt efter sin SHL-identitet de senaste åren. Nysatsning gäller i år men någon vidare start på säsongen är det inte tal om. Två raka nederlag och som om inte förlusterna vore nog så har också en gäng färska skador ramlat in. Herman Hansson, Wilhelm Hallquisth, Oliwer Kaski och Fisker Mölgaard har samtliga fått linka av med smällar från de två första striderna. Olle Alsing avslutade sin tid i Leksand på ett väldigt fint sätt men frågan är om han är den förstaback som Tjurarna kräver.

Jag har extremt svårt att se HV71 rubba Frölunda i Göteborg under de rådande förutsättningarna och nyper den raka ettan som trippelvirke.



Leksand - Rögle: Rögle Moneyline @ 2,14

Tävling: SHL
Plats: Tegera Arena
Tid: 19:00

Två bortamatcher mot Frölunda och Luleå har genererat dubbla 1-5-förluster och en redan mindre kris i Dalarna. Det svänger snabbt i hockey kan vi lugnt konstatera. Saken är ändå den att oron till viss mån anses berättigad. Leksand ser inte speciellt bra ut just nu. Passningsspelet är direkt svagt samtidigt som färska backar som Rindell och Lyttinen inte alls kommit in i SHL-spelet med de blåvita.

Dags för hemmapremiär i Tegera och en torsdag mot Rögle kommer det knappast bli lapp på luckan. 400 pix för en random plåt i ladan är ett skämt i min bok och istället kommer LIF få se stora delar av de 7650 platserna stå tomma. Inför närmast sörjande skrinnar ändå Challes mannar ut som favoriter mot Rögle vilket, som jag också nämner i PP-texten, inte kan förstå. Rögles insats borta mot Färjestad i premiären var bra och 4-3-mötet med Frölunda i tisdags var en enastående “slutspelsmatch” som i min bok hade allt.

Rögle tog sig till final i fjol och ser inte mycket sämre ut i år. Att Leksand helt plötsligt ska vakna från underjorden och göra stordåd denna afton ser jag faktiskt inte. Moneyline-linan till höger är väldigt fin och ett spel som gör sig perfekt på min trippel.


MoDo - Malmö: Malmö över 2,5 mål (inkl. förläng./straff) @ 2,14

Tävling: SHL
Plats: Hägglunds Arena
Tid: 19:00


Kapten Rundblad lämnades hemma i Örnsköldsvik. Då svarade hans lagkompisar med att torska 0-5 i Behrn Arena och få resa hem med svansen mellan benen. En så långt ifrån harmonisk start man kan tänka sig med andra ord i MoDo-lägret. Hur statusen är runt den haussade backen för stunden låter jag vara osagt men helt bra är såklart inte läget då Karlin och company väljer att ställa över sin kapten i en SHL-premiär. Defensivt är också MoDo ett av seriens svagaste lag om vi blickar mot truppen. LaDue och Norlinder kommer få klocka mycket istid och är solida. Näsen, Winberg, Byström och Bernhardt känns däremot som svaga kort med tanke på att dessa fyra agerar tredje- till sjätte backar i laget.

Nu ställs värdarna mot Malmö i Hägglunds Arena. Möjligen har ett par dagars ledighet gjort susen för den anrika hemmaföreningen men jag flaggar ändå tidigt för Malmö här, trots bortaplan. Rödhökarna visade moral och klass i hemmamatchen mot Skellefteå. Vinsten i Malmö Arena var i slutändan rättvis och flera nyförvärv klev också fram tidigt med både poäng och ett i övrigt uppoffrande spel. Jag tror Kollar och gänget nere i Skåne har något bra på gång.

Kan man nypa dit fyra baljor mot mästarna från Skellefteå finns givetvis gott hopp om att trycka in minst tre mål (inkluderat både förlängning och straffar) mot MoDo borta. När oddset på detta spel är uppe på höjder över 2,10 är jag inte sen med att klicka.


Trippeln

Frölunda - HV71: Hemmaseger @ 1,56
Leksand - Rögle: Rögle Moneyline @ 2,14
MoDo - Malmö: Malmö över 2,5 mål (inkl. förläng./straff) @ 2,14

Totalt odds: 6,51


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip