En extremt lång väntan är över! SHL-säsongen drar igång med dunder och brak under lördagen och undertecknad hittas i Scandinavium för att följa mötet Frölunda - Leksand inför utsåld salong. Jag tror att VF kommer rivstarta denna fajt och värdarna i ledning efter första period är ett ruskigt fint spel. I övrigt blickar vi mot Malmö för att nypa ett välmående handicap-spel innan vi avrundar kalaset med ett bekvämt överspel i Löfbergs Arena.

Frölunda - Leksand: 1:a perioden: 1:a @ 2,55

Tävling: SHL
Plats: Scandinavium
Tid: 15:15


Det blev en mäktig kvartsfinalserie mellan Frölunda och Leksand i fjol. När övriga tre dueller tog slut snabbt fick vi uppleva en bäst av 7:a mellan dessa herrskap där tidigare leksingen Mikael Ruohomaa pressade in segerpucken för VF i sudden. En riktig gastkramning.

Nu ska dessa gäng åter slåss mot varandra. Premiären går av stapeln i Göteborg och 12.000 åskådare ska bänka sig i Scandinavium. Som brukligt blir bortastödet massivt och det snackas om drygt 3000 masar på plats i Göteborg. Jag har dock en liten känsla av att den blåvita fanskaran kommer få bita i det sura äpplet tidigt. Efter att ha sett masarna under försäsongen kan jag konstatera att frågetecken runt målvaktsposten finns. Hellsten är inte Larsson och Mantas behöver höja sig markant från i fjol om inte sportchef “Tjomme” ska behöva ge sig ut på “slipsjakt” redan under hösten. Unger-Sörum är också ett tungt tapp för dalalaget och Rindell samt Lyytinen sätter jag inte riktigt på samma nivå som Lindholm och Alsing.

Frölunda har på sitt håll förläning med Lasse Johansson och byggt ett lag där Max Friberg och Ruohomaa kommer få dra ett offensivt stort lass. Med rätta. Lite skön ungdomlig entusiasm kommer också bidra med framgång för VF där Roger Rönnbergs sista säsong som coach för laget också blir något att minnas. Det tror jag i alla fall. Det kommer gå undan från start i Götet och när vi kan spela ettan till nästan 2,60 i första perioden är jag inte sent framme med pekfingret. Det här oddset är i min värld för högt.


Malmö - Skellefteå: Malmö +1,5 @ 1,50

Tävling: SHL
Plats: Malmö Arena
Tid: 15:15


Det är ett Malmö som tappat lite offensiv lyster under sommaren. Finländska stjärnorna Pajuniemi och Kuokkanen är inte längre kvar. Två ruskigt fina spelare lämnar därmed ett hål efter sig och även Ollas Mattsson är ett blytungt tapp. Det som ändå är det fina i Redhawks kråksång är att Kollar och staben haft lång tid på sig att ersätta dessa gubbar. Känslan är också att skåningarna jobbat fint metodiskt under sommaren och sett till hur laget ser ut just nu finns det i min värld ingen större oro. Jag köper inte riktigt den prisbild som spelbolagen har runt klubben (rankas sist av samtliga) då jag håller ett par klubbar som något sämre.

Skellefteå har dragit igång sitt tävlingsspel redan och de regerande mästarna är, när alla är friska, ett ruskigt bra lag. Nu saknas däremot ett gäng profiler i den gulsvarta dressen. Under fredagens träning fanns varken Måns Forsfjäll, Jonathan Johnson, Arvid Lundberg, Linus Lindström eller Oscar Lindberg med (ska bli pappa). Brandsegg-Nygård är dessutom över på NHL-campen med Red Wings. Även om jag tror på gästerna en del kan jag inte köpa Malmös pluslina där vi får 1,50 på +1,5! Det är ett bra lir under rådande förutsättningar och gör sig perfekt på dagens trippel.


Färjestad - Rögle: Över 4,5 mål @ 1,67

Tävling: SHL
Plats: Löfbergs Arena
Tid: 18:00


4-0 i matcher! Rögle körde som bekant över Färjestad i fjolårets kvartsfinalspel och FBK:s förstaplats i tabellen efter 52 omgångar betydde därför inte ett skvatt. Debaclet har dock bara gjort värmlänningarna ännu mer hungriga och det är knappast någon återhållsam plånbok vi fått se vid Vänerns norra strand. Stian Solberg är en norsk talang som under försäsongen fått en hel del förtroende. Ollas Mattsson har klivit in och bildar just nu backpar med Magnus Nygren. Framåt finns en löjligt spännande enhet med Studenic-Kellman-Forsell. Viktor Lodin ser också ut att få en plats i ett powerplay med bland annat Tomásek, Åslund och Steen. Det kommer ringa bakom de gästande keeprarna i Löfbergs under hösten, det kan jag lova.

Nu är det just Rögle som står för motståndet. Detta pågagäng som tog sig från playin hela vägen till final i fjol. En grönvit besvikelse under större delen av säsongen men som under våren hittade en otroligt högstanivå som höll på att bära hela vägen till Le Mat. Truppen är dessutom inte sämre i år. Visst har en del spelare försvunnit men samtidigt är det flera hyperintressanta nyförvärv på inkontot. “Leksands-kompisarna” Calle Själin och Filip Johansson kommer få stort defensivt förtroende och framåt kommer Josh Dickinson bli sevärd. Rögle kommer inte vila på sin offensiva hane i Karlstad och då min tanke är att båda lagen kommer pressa in ett par mål var framåt så känns 4,5-linan att bestiga väldigt trolig.



Trippeln

Frölunda - Leksand: 1:a perioden: 1:a@ 2,55
Malmö - Skellefteå: Malmö +1,5 @ 1,50
Färjestad - Rögle: Över 4,5 mål @ 1,67

Totalt odds: 6,39


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip