Det är dags för ännu ett derby mellan AIK och Södertälje men jag tror inte det är de derby som man tänkt sig. Att Södertälje ska ligga sist kanske inte är jätte otippat men att AIK ska ligga på en tiondeplats med 11 omgångar kvar var det nog inte många som trodde. Men nu är det så, så mer eller mindre är det ett bottenderby som väntar ikväll. Jag kommer spela under 5 mål hos Unibet till @1.88 med 3/5U.

AIK har haft makalöst svårt att göra mål i dem senaste matcherna. Man har gjort sanslösa ETT mål på sina tre senaste matcherna och det är självklart under ALL kritik. AIK:s form är också sådär. Senast lyckades man besegra Vita Hästen med 1-0 på hemmais och det var för första gången denna säsong som man lyckades hålla nollan. Självklart oerhört skönt för AIK att känna att man lyckades sätta defensiven iallafall. Innan det hade man två raka storförluster med 5-0 borta mot Västervik och 4-0 borta mot Oskarshamn. De flesta lagen brukar ha ett problem, antingen sätter man inte defensiven eller så sätter man inte offensiven. Om man ser till AIK:s tre senaste matcher så har man totalt gjort ett mål och släppt in nio, så AIK måste försöka förbättra båda delarna om man ska slå Södertälje ikväll. AIK har ett väldigt svagt PP men samtidigt ett rätt okej BP, så vi behöver nog inte vara oroliga för någon målexplosion i specialteams, dock är det självklart bättre för vårt spel om spelarna försöker hålla sig ute på isen och spela 5-5 så mycket det går. Med tanke på hur de sett ut dem senaste matcherna har jag svårt att se att det skulle bli mycket mål i denna match, men den som lever får se.

Södertälje har liksom AIK fruktansvärt svårt att göra mål. I de fem senaste matcherna har Södertälje mäktat med att göra pinsamma tre mål framåt. Det förstår vem som helst att det absolut inte håller. Dock har Södertälje släppt in en hel del mål denna säsong. Känslan är dock att defensiven fungerat betydligt bättre de senaste tre matcherna, bara sju insläppta på dem tre senaste är rätt bra, men vad hjälper det när man inte går mål själv.. Södertälje har till skillnad från AIK ett fint PP med dryga 20% men då är istället Södertäljes BP betydligt sämre än AIK:s. Med andra ord är det helt perfekt för oss, när AIK har PP så är det ett dåligt PP mot ett dåligt BP och tvärt om så blir det ett bra PP mot ett bra BP.

På förhand känns detta som en tät match som bör bli rätt målfattig. Jag har iallafall väldigt svårt att se att det skulle bli sex mål eller mer som skulle göra att vårt spel går förlorat. Allt över @1.80 på under 5 mål tycker jag är fint att spela.

Match: AIK-Södertälje
Spel: Under 5 mål
Odds: @1.88
Insats: 3/5U
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip