Handboll SM-final 4

Ystads IF-Sävehof kl.18:00

Inte riktigt hittat rätt i finalerna, hoppas studsa tillbaks till formen från semifinalerna ikväll när fjärde finalen skall avgöras.

Alla matcher har varit jämna hittills där lagen turats om med att ha haft momentum i matcherna.

I den tredje matchen svängde det mycket fram & tillbaka, båda lagen hade verkligen sina chanser att avgöra den matchen. Sävehof med sista anfallet under ordinarie tid där man missade, i första förlängningen hade Kim Andersson ett friläge för att avgöra men missade även han.

Nu går serien tillbaks ner till Ystad som har pressen på sig att ta det till en avgörande match.

Det kommer vara små marginaler & små detaljer som avgör. Står tex en målvakt på huvudet och prickar en kanonmatch avgör det en sån här match. Jag ska försöka peka på det som i mina ögon bör avgöra den här finalen sett över samtliga matcher.

Sävehof spelar ett anfallsspel med mer fart & finess än Ystad. Mittun, Berlin & Brolin spelar mycket på halvdistans & mycket på genombrott. Det är ett jobbigt sätt att spela och dom får ta mycket stryk men dom behärskar det riktigt bra. Den stora fördelen är att det ger bättre lägen med många avslut från 6 meter, det tror jag i längden avgör.

Ystad spelar med mycket mer skytte utifrån och det lönar sig sällan i längden. Ystad har betydligt färre avslut från 6 meter och då blir det svårare att hålla upp procenten i avsluten. Tex hade Kim Andersson & Palmar tillsammans 15 avslut från högernio men gjorde bara 5 mål, de flesta av de skotten var utifrån och då är man väldigt sällan över 50%. Jämför med högernio i Sävehof(Berlin) så tas ofta Sävehofs avslut efter genombrott vilket ökar chanserna för mål ordentligt.

Sävehof fick senast i andra halvlek till lite fler kontringar vilket också bidrar till enkla mål, den typen av mål får sällan Ystad. Ytterligare ett moment som Sävehof har i verktygslådan är kantspelet, det anfallsspel som Sävehof spelar ger fler lägen för kantspelarna(Wedberg och Spante) än vad Ystad får till. Det ger Sävehof en extra dimension i spelet.

Sävehofs variation slår Ystads skytte?

Ystad har hemmaplan och det är såklart en fördel men Sävehofs mer strukturerade och tydliga anfallsspel med flera dimensioner bör vara starkare än Ystads mer individuella skyttespel utifrån i längden.

Jag tror Sävehof vinner guldet ikväll.

Sävehof @ 2.30(4/5U)


Hörs!
This is the stats tab
This is the post tip