OS-handboll 29/8
Idag måndag dags för herrarnas andra match, dags för Sverige att hitta en seger.


Japan-Tyskland kl.09:00
Till frukosten så hittar vi den här matchen och jag tycker det finns flera bra spel, främst på Juri Knorr.


Men vi börjar med Japan och jag tror de kan hålla nere siffrorna här. De var så när att skrälla ordentligt mot Kroatien och om dom bara inte är helt förstörda mentalt efter den förlusten ska dom kunna hänga med även här. De har absolut tillräckligt bra spelare för att kunna göra det hyfsat jämnt mot Tyskland, speciellt om Tyskland tappar lite fokus i en klar ledning vilket är rimligt.


Turneringens första målskyttespel hittar vi i Juri Knorr. Anledningen till det är att han åkte på ett tidigt rött kort mot Sverige vilket bör betyda att han startar och får mycket speltid här även om Tyskland är i ledning. Han tar väldigt många avslut och han bör vara på straffar även fast han missade stora delar av matchen senast. En Knorr som alltid gör mycket mål mot Tyskland måste vara ett bra spel till de linor som bjuds mot ett dåligt försvar.


Japan +7.5 mål @ 1.95(2/5U)
Knorr ö5.5 mål @ 1.80(5/5U)
Knorr flest mål i matchen @ 3.40(2/5U)


Slovenien-Kroatien kl.11:00
Ett balkanderby som blir väldigt intressant. Länge sedan de stötte på varandra i ett mästerskap så ska bli spännande att se vart matchen tar vägen. Jag är helt inne på att matchen är helt öppen och jag hade satt oddsen helt jämnt, därför är värdet på Slovenien.


Kroatien gjorde ett svagt EM medan Slovenien slutade betydligt bättre med en sjätteplats. Och det såg inte bättre ut i premiären för Kroatien som avgjorde först i sista sekunden mot Japan. Kroatien får inte till det, Cindric/Duvnjak är inte vad de varit och där bakom är det inte tillräckligt bra nivå på vänsternio/mittnio. Man lever mycket på högersidan med Martinovic och Sostaric, dom är bra men det räcker inte mot de bästa lagen.


Slovenien har ett par riktigt vassa spelare på niometer i Vlah, Bombac och Dolenec. Spelskickliga och rutinerade och utöver dessa finns stabila spelare i form av Janc, Blagotinsek mfl och jag tycker absolut det är ett lag som står sig likvärdigt på pappret med Kroatien. Slovenien hade ledningen länge mot Spanien och gör man om den prestationen kan man mycket väl vinna här.


Slovenien @ 2.80(2/5U)


Spanien-Sverige kl.16:00
Svag match i premiären av Sverige men jag har väldigt svårt att se Sverige göra två så bleka matcher irad.
Spanien håller jag inte högt i detta OS. Bröderna Dujshebaev är inte i toppslag, där bakom finns tex unga Tarrafeta men jag tror inte laget är tillräckligt bra för att hota Sverige, Tyskland, Danmark & Frankrike. I matchen mot Slovenien fick den gamle Maqueda komma in och vända matchen, att Maqueda är den man lutar sig mot säger lite om vart Spanien står.


Sverige saknar Erik Johansson på niometer men Claar och Gotte ska kunna lösa Spaniens försvar och får Sverige bara upp tempot dit man vill med lite kontringar och Snabbare spel bör det bli svensk seger. Darj är skadad men jag håller Bergendahl högre så i mina ögon blir det bara bättre av att Bergendahl startar och Möller är en fullgod ersättare att plocka in där bakom.


Sverige @ 1.90(4/5U)


Nu hoppas vi det fortsätter studsa åt rätt håll. Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip