OS-handboll 27/7
Dags för herrarna att kliva in i turneringen. Sex matcher ska spelas och jag väljer ut tre även idag.


Ungern-Egypten kl.11:00

Intressant och viktig match som kan bli avgörande för vilka som når kvartsfinal.
Dom här möttes i VM förra året, då i en placeringsmatch som Egypten vann efter förlängning.
Egypten är ett lag med flera spelare som är på en riktigt hög nivå i sina europeiska klubblag. Man gjorde som sagt ett fullt godkänt VM förra året med en sjunde plats, slog Kroatien i premiären men åkte sedan ut mot Sverige i kvartsfinal. Det man ska ha med sig är att Egypten strax innan den turneringen fick en skada på stjärnan på högernio Yahia Omar, han är nu tillbaks vilket gör Egypten betydligt starkare. I år har man som vanligt tagit hem afrikanska mästerskapen och jag tror vi har ett Egypten som kommer kunna hota om medaljerna med Omar tillbaks.


Ungern gjorde ett ok VM främst tack vare ett hyfsat första gruppspel men förlorade sedan klart mot Sverige, Norge & Danmark. Ungern är helt ok men Lekai är inte vad han varit, tycker också att Ungern är svaga på målvaktssidan vilket gör det jobbigt att räcka långt i en turnering som denna.


Egypten bör vara större favoriter, raka finns till ok odds men jag väljer minst två måls seger.


Egypten -1.5 mål @ 2.00(4/5U)


Tyskland-Sverige kl.19:00
Tror det här är ettan och tvåan i den här gruppen när vi summerar. Är inne på att detta är en tight match där små marginaler avgör och där jag tycker oddsen bör sitta jämnare.


Tyskland behöver leverans av Wolf i målet och av Knorr i anfallsspelet vilket dom nästan alltid får, Sverige är mera av ett lag och är inte lika beroende av enskilda spelare. Sverige är dock försvagade på vänsternio nu när Erik Johansson ej är med, Carlsbogård/Wallinius ser jag inte räcka hela vägen till ett OS-guld.
Jämn match att vänta och jag tycker hcp Tyskland känns vettigt.


Tyskland +2.5 mål @ 1.96(3/5U)


Danmark-Frankrike kl.21:00
Mest troligt är det här OS-finalen om två veckor. Nu får de här giganterna mäta sig mot varandra i premiären.
Möttes i EM-finalen i en jämn match som Frankrike tillslut vann efter förlängning. Det efter att Sverige dömdes bort i semin mot Frankrike.


Ställer man upp de här lagen mot varandra är det såklart väldigt jämnt men jag tycker ändå det finns ett par positioner där Danmark i mina ögon är lite starkare. Dels är det vänsternio där jag inte tycker Prandi matchar Pytlick men framförallt är Danmark starkare på målvaktssidan. Frankrike släpper ofta 30+ mål och har sällan en målvakt som gör riktigt bra matcher.
Jämn match, hemmaplan såklart en fördel men Danmark är så rutinerade att det inte ska påverka nämnvärt så hos mig är Danmark knappa favoriter tack vare målvaktsspelet.


Danmark @ 2.20(2/5U)


Idag drar också OS igång på riktigt, blir riktigt kul att följa.


Trevlig lördag!

This is the stats tab
This is the post tip