OS-handboll 26/7
Dags för OS i handboll att dra igång. Endast 12 lag på dam- resp herrsidan så det blir många tuffa matcher tidigt i turneringen. Lagen är indelade i två grupper där fyra lag från varje grupp går till kvartsfinal.
Damerna drar igång gruppspelet under torsdagen. Jag väljer ut tre matcher.


Spanien-Brasilien kl.14:00
Spanien är favoriter vilket jag ställer mig tveksam till.
De har mötts tre mästerskap i rad och där har Spanien vunnit samtliga matcher vilket nog är grunden till oddsen här, dock jämna matcher hela tiden som hade kunnat gå åt båda håll. I senaste VM hade Brasilien ledningen ända in till slutminuterna där Spanien lyckades avgöra och vinna 27-25.
Ser man på Spanien över de senaste mästerskapen så har man spelmässigt blivit sämre och sämre, i VM senast missade man kvartsfinal och slutade efter Brasilien i mellanrundan. Spanien saknar spetsen man hade för ett gäng år sedan, man har inga spelare som är tongivande i topplagen i Europa längre.
Brasilien besitter inte samma bredd som Spanien men man har en riktig stjärna i de Paula. Hon spelar i stjärnspäckade Györ och är en av de bästa i världen på sin position på niometer. Brasilien har också riktigt bra målvakt och de Paula kan verkligen vinna matcher på egen hand. Övriga håller också tillräckligt hög nivå, flera spelare som spelar i hyfsat bra lag i Europa och kan hävda sig med spanjorskorna.
Spanien har som sagt vunnit de här matcherna i senaste mästerskapen men man är inte lika bra längre och jag tror spetsen i de Paula avgör.

Brasilien vinna @ 2.55(3/5U)


Ungern-Frankrike kl.19:00
Frankrike såklart stora favoriter i den här matchen. På hemmaplan är det bara guld som räknas och nog kommer man ta sig till en final mot mest troligt Norge. Men någon storseger tror jag inte det blir här.
Ungern gjorde ett bra kval där man slog Sverige relativt enkelt. Ungern med Klujber i spetsen har varit på gång länge men nu tror jag man äntligen fått ihop det och man är en utmanare till semifinalplatsen. Man har flera riktigt vassa spelare och jag tror man hänger med här.
Frankrike brukar inleda turneringarna på lite halvfart, så även denna gång hoppas & tror jag. I senaste VM inledde man tex med att knappt slå Angola med 30-29.


Ungern +6.5 mål @ 1.90(3/5U)


Norge-Sverige kl.21:00
Riktigt tuff match för Sverige direkt och nog blir den övermäktig.
Norge är mina favoriter till guldet, bredden och spetsen är brutal och här i gruppspelet finns inga som stoppar Norge. När det dessutom är ett ”derby” mot Sverige tror jag inte vi får se ett Norge på halvfart. Man kan ju nämna hela laget men framförallt har man en uppställning på niometer som är ren världsklass men det ska nämnas att Reistad missar matchen vilket såklart är ett avbräck, det blir för jobbigt för Sverige att stå emot även utan Reistad.
Sverige är ett stabilt lag som beroende på vilka man får i kvartsfinal kan nå semifinal men här blir det för jobbigt. På högernio är Sverige lite för svaga och det gör anfallen för lättlästa men det som framförallt blir jobbigt mot Norge är att Lagerqvist är skadad. Lagerqvist är Sveriges absolut bästa försvarsspelare och jag ser inte hur Sverige ska kunna hålla den nivå som krävs bakåt utan henne.

Även fast Reistad är bäst i världen så är Lagerqvist viktigare för Sverige än vad Reistad är för Norge.


Norge -4.5 mål @ 1.95(4/5U)


Blir ett spännande OS, nu kör vi!

This is the stats tab
This is the post tip