En av golfens största veckor och tävlingar har dykt upp framför oss - The Open!

The Open Championship spelas i år på Royal Troon i Skottland. De mest inbitna golffansen vet även varför denna bana är känd för oss svenskar. Det var nämligen här Henrik Stenson vann The Open 2016, vilket också kommit att bli en av de mest legendariska The Open-prestationerna någonsin. Det stod mellan Stenson och Phil Mickelson inför den sista rundan, men inget kunde stoppa svensken från att lyfta Claret Jug. Vi hoppas självklart på något liknande från någon av våra svenskar denna vecka med Ludvig Åberg i spetsen.

Istället för att ge mig på de absoluta favoriterna har jag försökt hitta en blandning av stornamn och namn som hamnat lite väl långt ner i mitt tycke. Ludvig Åberg finns inte med här, men glöm för guds skull inte bort honom!

Collin Morikawa att vinna sin boll i första rundan till 1.95


Här har vi ett litet specialspel för endast den första rundan av turneringen. 15:48 kliver Collin Morikawa, Si Woo Kim och Sam Burns ut i sin boll, och där tror jag att den förstnämnda har goda chanser att slå¨den lägsta scoren av de tre.
Morikawa är en av de bästa spelarna i världen för tillfället, och har startat i princip varenda turnering den senaste tiden på ett väldigt bra sätt. Han har legat topp 25 i de senaste 10 turneringarna han spelat efter den första rundan. Han har heller inte gått över par i en enda första runda sedan den här turneringen förra året, då han inte spelade alls lika bra som han gör för tillfället.
Han har redan slagits om segern i 2 av de 3 majorsen tidigare i år, och han kan mycket väl göra det igen här under The Open. Jag tror åtminstone han öppnar starkt, som han burkar!

Shane Lowry
Sluta topp 30 till 1.95
Sluta topp 20 till 2.60
Sluta topp 10 till 4.50
Vinna till 41.00

Irländaren Shane Lowry har puttrat på lite i det tysta den här säsongen, men samtidigt spelat extremt fin golf. Ett par topp 4-placeringar blandat med en 6:e-plats i PGA Championship och en 19:e-plats i US Open visar att han spelat bra även i majors den här säsongen.
Det förväntas bli rätt deppigt väder borta i Skottland denna vecka med både regn och kraftiga vindar, vilket mycket väl kan gynna Lowry som brukar hantera den typen av förhållanden bra.
Han är en spelare som är van att spela den här typen av banor och hans spel runt greenerna kommer att bli viktigt på den här typen av bana. Han rankas nummer 10 med sitt järnspel hittills den här säsongen på PGA-touren, vilket även det kommer vara extremt viktigt på denna links-bana.
Mycket tyder på att förhållandena denna vecka kan gynna Shane Lowry, och därför känns det dumt att inte ge honom förtroendet här!

Tyrrell Hatton
Sluta topp 20 till 2.15
Sluta topp 10 till 3.50
Vinna till 25.00

Här har vi ytterligare en spelare som älskar när förhållandena och bana ger utmaningar. Tyrrell Hatton är en erkänt bra links-spelare och kommer till den här turneringen med extremt fin form från LIV-touren där han nyligen vann för första gången sedan han bytte tour. Han förlorade även med 1 slag senaste tävlingen på LIV-touren.
Han var även med i toppen av US Open för ett par veckor sedan tills hans putter frös till is, och frågan är om det inte är dags för Tyrrell Hatton att vinna en av de stora tävlingarna? Jag tror det kan vara det perfekta tillfället för det!

Tom Kim
Sluta topp 30 till 2.05
Sluta topp 20 till 2.75
Sluta topp 10 till 5.00
Vinna till 46.00

Jag har försökt hålla mig borta från de absoluta favoriterna i tävlingen, och det fortsätter här med Tom Kim. Endast 22 år gammal, men börjar redan växa ut till en framtida storstjärna. Tom Kim slår extremt rakt från tee, vilket kommer bli väldigt viktigt då man i princip tappar slag om man ligger i ruffen på denna bana.
Trots sin unda ålder har Kim redan hittat fötterna i majors, där han inte slutat utanför topp 30 i sina 7 senaste majors. Han har även redan slutat 2:a i The Open och en 8:e plats i US Open.
Denna säsong har han redan en andraplats i Travelers Championship och en fjärdeplats i Canadian Open att visa upp. Skulle detta utveckla sig till en turnering där det går att slå låga scorer, tror jag att Tom Kim har goda chanser att vara med i toppen!

Samtliga odds är hämtade hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip