Speltips: Över 2,5 mål @ 1,65 - bet365 -

Litauen mot Finland i Europa Conference League-kvalet. Första ronden tog Zalgiris hem med 2-1 på bortaplan.

Om vi ska vara ärliga så var det lite kattens lek med råttan. VPS var inte i närheten av Zalgiris kvalitet. Att det bara blev 2-1 till litauerna ska Vasa-gänget vara väldigt glada över. 26 målchanser (10 skott på mål) skapade Zalgiris och borde ha gjort minst två-tre mål till. 

Adama Fofanas snabbhet var det ingen i VPS som kunde matcha och det hände mycket på vänsterkanten där Joel Bopesu och Paulius Golubickas opererade bakom Fofana. På innermittfältet såg Yukiyoshi Karashima säker och lugn ut. 

Målis Arpad Tordai hade inte så mycket att pyssla med och kunde inte göra mycket på baklängesmålet då det var en tilltrasslad situation på hörna. 

Svenske Jake Larsson kom in med kvarten kvar och var bra.

Tror ändå att Larsson även här får inleda på bänken då tränare Vladimir Cheburin lär köra på med samma elva som i första mötet. 

Målrikt i Vilinius?

VPS har mycket att fundera på inför detta möte. Var som sagt helt utspelade och hade det inte varit för keeper Teppo Marttinen och en stor portion tur så hade det här dubbelmötet varit över redan efter första akten.

Mittbacken Mikko Pitkänen har inte haft några rolig matcher på slutet. Åkte ut i senaste ligamatchen mot Ekenäs och fick även lite oturligt syna röda kortet mot Zalgiris i första mötet. Hade ett gult kort då han halkade i vätan och drog då till bollen med handen (medvetet) så domaren hade inget val än att skicka ut tvåmetersmannen. Nu kom utvisningen med 20 minuter kvar så inte bara Pitkänens fel att det blev förlust. Här är han avstängd.

Dansken Mads Borchers fanns inte med i första mötet och oklart om han medverkar här. Hur som helst så behöver tränare Jussi Nuorela söka i trollerilådan för att vända på steken i Vilnius. I A Lyga har Zalgiris 7-2-1 på sina 10 hemmamatcher medan VPS har 4-1-2 på sina sju bortakamper i Veikkausliiga. Här måste VPS jaga mål och det kan öppna för snabba kontringar för hemmalaget. Vi provar målspel där bet365 ligger lite högre än övriga bolag.

Spelet sitter om det blir minst tre mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip