Speltips: Över 2,5 mål i matchen @ 1,75 - Bethard

Sista hindret för Young Boys från Schweiz och Galatasaray från Turkiet innan vinnaren i detta dubbelmöte belönas med spel i hösten Champions League.

Young Boys dominerar Super League när tidigare storheter som Grasshoppers och Basel floppar. Vann grundserien förra säsongen, sex poäng före Lugano och det var samma visa i slutspelet där Young Boys utökade avståndet till tvåa Lugano och sopade hem bucklan med tolv poängs marginal. 

Hade en si så där försäsong men inte kunde väl fansen tro att denna säsongs seriestart skulle bli så svag som den blivit. Inledde med tre raka nederlag i Juli, och Augusti-månad har bara starta marginellt bättre med två kryssmatcher. Nye managern Patrick Rahmen som man hämtade från Winterthur får glädjas sig åt att det blev 10-0 i cupen mot Printse-Nendaz från division 2. 

När det gäller truppen så kunde man behålla nästan samtliga spelare som fanns i klubben förra säsongen. Fabian Lustenberger (slut på karriären) och Aurele Amenda (Eintracht Frankfurt) var egentligen de enda kännbara tappen. Banhie Zoukrou (Troyes) är ny i backlinjen och sedan har man även plockat in Abdu Conte (b, Troyes, lån), Facinet Conte (a, Bastia), Alan Virginius (a, Lille, lån) och Patric Pfieffer (a, Augsburg, lån) men ingen av dem har ännu debuterat i ligan. 

Får se om någon av dem får speltid här. Tränare Rahmen kan vara sugen på att ge några av dem som var bra i cupen chansen här. Både Alan Virginius och Cedric Itten stod för hattrick och Darian Males satte två bollar. Så framför allt Meschack Elia kan få tufft att behålla sin startplats. Fjolårets skyttekung Joel Monteiro har redan tappat sin starttröja och Elia kan vara nästa offensiva pjäs att bli bänkad inom kort.    

Tre eller fler mål på Wankdorf Stadium?

Galatasaray och Fenerbache var de lagen som gjorde upp om guldet i turkiska Super Lig förra säsongen. Tre poäng skilde till slut i Galatasarays favör men det som var mest uppseendeväckande var att det skilde hela 35 poäng till trean Trabzonspor. 

Hade under försäsongen träningsläger i Linz där det blev tre förluster och två vinster på fem matcher. Åkte sedan på en käftsmäll de luxe när det blev hela 0-5 i Supercupen mot Besiktas. Har ändå hämtat sig rätt bra efter den smockan och vunnit de två inledande omgångarna i Super Lig. Hatayspor och Konyaspor har stått för motståndet. Kommer till skillnad från Young Boys ha en ligamatch mellan dessa Champions League-fighterna. Gaziantep står för motståndet och matchen liras i Istanbul så läge att lufta manskapet där, men ändå ett störningsmoment, så vill säkert ha med ett bra resultat från Alperna. 

Rätt stor omsättning i truppen då spelare kommit och gått. Serge Aurier, Tanguy Ndombele, Nicolo Zaniolo, Carlos Vinicius och Mateus Tete är några som sparkar boll på annat håll denna säsong.   

Köpt loss Hakim Ziyech från Chelsea och Elias Jelert är ny från FCK, även plockat in Gabriel Sara från Norwich, men den som stal de största rubrikerna var Michy Batshuayi som tidigare spelat i Besiktas och förra säsongen tillhörde Fenerbache. Lite som att lira för Hammarby, Djurgården och AIK i Sverige. 

Har till denna match lite manfall då Gabriel Sara har ledigt (ska bli pappa), Kaan Ayhen är avstängd, Derreck Kohn dras med sjukdom och förväntas missa matchen och Davinson Sanchez är skadad. Så en offensiv kille och tre backar ser ut att saknas för tränare Okan Buruk. 

Känns på förhand som att det kan bli en hel del mål i denna match. Hemmalaget har på sina fem första ligamatcher följande resultat, 1-2, 1-3, 0-4, 2-2 och 2-2 medan gästerna har inlett med två gånger 2-1. Ser även här att det kan bli typ 2-1 åt något håll. 

Så huvudspelet blir över 2,5 mål i matchen till 1,75. Om man vågar går det att öka upp värden genom att lägga till båda lagen gör mål och få en bit över två gånger insatsen.  

Spelet sitter om det blir minst tre mål i matchen.  

This is the stats tab
This is the post tip