Wolfsburg:

Ralph Hasenhüttls Wolfsburg tar emot ett semikrisande Borussia Dortmund i DFB-Pokal. Vargarna har dock knappast gått som tåget de senaste veckorna heller och återfinns först på plats 14 i Bundesligatabellen med åtta inspelade poäng på lika många matcher.

Senast blev det ett mållöst kryss borta mot nykomlingen St. Pauli, men i övrigt har Wolfsburg varit rejält fartfyllda och målglada – i båda ändar. Bortsett mållösa matchen senast så har sju av vargarnas åtta senaste gått över 2.5-målslinan – och många av dessa med råge, inklusive 4-2-förlusten mot Werder Bremen och 4-3-förlusten borta mot Bayer Leverkusen. Även mot St. Pauli skapade Wolfsburg en hel del lägen och borde inte lämnat den matchen mållösa.

Hasenhüttl har en hel del skador, framför allt på mittfältet, vilket kan vara medverkande till Wolfsburgs balansproblem. Aster Vranckx, Kevin Paredes, Maximilian Arnold och Mattias Svanberg saknas alla, vilket är rejäla avbräck. Dessutom saknas ytterbacken Rogerio och anfallaren Bartosz Bialek. Sebastian Bornauw är också ett ovisst kort.

Borussia Dortmund:

Jag ska inte tjata ihjäl er – igen – om hur icke-imponerad jag är av vad jag sett från Borussia Dortmund under den här hösten. Jag trodde inte ett dugg på snacket om att man hittat rätt under Nuri Sahin, under en period där resultaten var bra, utan tyckte Die Schwarzgelben visade upp exakt samma styrkor – och det finns skickliga spelare i det här laget – och, framför allt, svagheter som under Edin Terzic.

Den tesen har styrkts den gångna veckan när Dortmund gjorde en jättefin halvlek mot ett blekt Real Madrid och ledde välförtjänt med 2-0 i halvtid, bara för att kollapsa totalt efter halvtidsvilan och förlora med 5-2, när Sahin gjorde misstaget att byta ut offensiva spelare för försvarsspelare och backa hem och tillåta Real mer tid i offensiva positioner, snarare än att försöka att fortsätta såra Los Blancos längs kanterna, där man hade stora framgångar. Någon vidare revansch blev det inte heller i helgen när Dortmund styrde tillställningen fullständigt och dominerade bollinnehavet, men ändå föll borta mot Augsburg, 1-2.

Så Sahin är under en smula press att vända den negativa trenden nu. Det finns mål i Dortmund, men försvaret gör misstag på misstag och läcker in både mål och chanser. Dortmund har inte hållit nollan på sju matcher och har släppt in hela 18 mål under den perioden, vilket gjort att Dortmund återfinns först på sjundeplatsen i Bundesliga. Dortmund har dessutom förlorat fyra raka bortamatcher och släppt in 14 mål på de matcherna. Gio Reyna, Karim Adeyemi och Julien Duranville är fortfarande skadade och till cupmatchen saknas även Julian Ryerson, Niklas Süle, Waldemar Anton och Yan Couto. Så flera avbräck i de redan svaga defensiva leden.

Målglatt när Dortmund försöker studsa tillbaka?

Jag tycker den här matchen stinker mål, mellan två lag som producerat mängder av målglada matcher de senaste månaderna. Båda lagen har skadebekymmer och har haft lite tuffare resultat, och skulle må bra av en seger här när cupen kommer och bryter av ligalunken. Öppet och målglatt? BTTS & Över 2.5 mål finns till 1,83 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip