Speltips: Över 2,5 mål i matchen + båda lagen gör mål.

Det var helt sjuka matcher förra säsongen när Villarreal och Barcelona spelade mot varandra. 3-4 slutade det här mötet och när Barcelona lirade hemma vann Villarreal med 5-3. Får vi se något liknande nu?

Det känns faktiskt inte helt omöjligt då båda lagen har inlett säsongen målrikt. Villarreal har redan en match med sju mål då det blev 4-3 mot Celta Vigo och i premiären lirade man 2-2 mot Atletico Madrid. Båda dessa kamper på hemmaplan och det är där laget vågar gå framåt och inte har allt för stora tankar på försvarsspel.

På bortagräs vinster mot Sevilla och Mallorca med 2-1 samt 1-1 mot jumbon Valencia. Fick Pape Gueye utvisad med dryga 20 minuter kvar, annars hade det nog blivit seger även mot fladdermössen.

Måste erkänna att jag var lite orolig för Villarreal med tanke på alla spelare som lämnade klubben under sommaren. Filip Jörgensen, Alberto Moreno, Aissa Mandi, Jorge Cuenca, Etienne Capoue, Bertrand Traore, Francis Coquelin, Goncalo Guedes, Jose Luis Morales och skyttekungen Alexander Sörloth (23 mål på 24 matcher förra säsongen) är inga dussinlirare som bara kan ersättas över en natt.

Har dock lyckats ta in bra pusselbitar som ser ut att passa. Diego Conde (Leganes) har ersatt Jörgensen i buren, Sergi Cardona (Las Palmas) och Logan Costa (Toulouse) har gått direkt in i backlinjen, Juan Bernat (PSG, lån) och Willy Kambwala (Manchester United) är också inhämtade försvarare som dock ännu ej är redo för startplatser pga form och skada. Pape Gueye (m, Marseille), Ayoze Perez (a, Betis) och Nicolas Pepe (a, Trabzonspor) är lite mer chansartade värvningar medan Thierno Barry (a, Basel) är ett framtidsnamn.

Som redan nämnt är Willy Kambwala "out" och har sällskap av Juan Foyth, Alfonso Pedraza och Gerard Moreno hos fysteamet. Ivorianerna Eric Bailly och Nicolas Pepe dras med lättare skador men bör kunna medverka om tränare Marcelino så önskar.

Målrikt även denna gång?

Barcelonas två senaste ligamatcher har jag rekat och det var två minst sagt målrika historier. Krossade Valladolid hemma med 7-0 och följde upp med 4-1 borta mot Girona. Så att laget är i målform är ingen överdrift.

Att det blev 1-2 i Champions League borta mot Monaco lägger jag inte jättemycket vikt vid. Fick i den matchen Eric Garcia utvisad redan efter 10 minuter efter en slarvig passning från målis Marc-Andre ter Stegen så fumlade Garcia till det och drog på sig rött kort. Efter 1-1 i första halvlek så försökte man bara att försvara sig till en pinne men taktiken höll inte hela vägen. Både Lamine Yamal och Robert Lewandowski klev av med tio minuter kvar och precis som hela Barca lär de vara revanschsugna här.

Fortfarande stor frånvaro i truppen med skador på Marc Bernal, Ronald Araujo, Andreas Christensen, Gavi, Frenkie de Jong, Fermin Lopez och Dani Olmo. Även sen test på Marc Casado. Dessutom är Ferran Torres avstängd efter rött kort mot Girona. Så det känns som att anfall är bästa försvar i denna kamp då man ändå har fina fötter framåt i Pedri, Yamal, Raphinha och Lewa.

Tror att det kan bli hyfsat målrikt även denna gång och provar att spela båda lagen gör mål samt över 2,5 mål i matchen.