Viborg:

Slutade nia i den ordinarie säsongen i fjol, och blev tvåa i slutspelet bland de sämst positionerade lagen i säsongens andra halva. Nu är förhoppningarna om en bättre säsong 2024/25 och försäsongen har bådat gott, där tränare Jakob Poulsen varit nöjd med vad Viborg presterat. Truppbygget, med nytillskott som OB:s Charly Nouck Horneman och Isak Jensen, ser intressant ut.

Viborg genrepade med en fin 4-1-seger mot seriekonkurrenten Aab och från Viborgslägret kommer positiva tongångar inför vad som komma skall.

Bröndby:

Fjolårstvåan, som kom en poäng från ligatiteln och som slutat topp fyra de fyra gångna säsongerna, fick inget trevligt genrep när man föll med 0-4 mot Dynamo Kiev. Bröndby måste upp ett par nivåer här, men den klassiska klubben förväntas förstås återigen tampas i toppen och inför säsongsstarten är Bröndby tredje favorit till titeln, bakom FC Köpenhamn och regerande mästarna FC Midtjylland.

Bröndby har legat relativt lågt på transfermarknaden, där Bayer Leverkusen-målvakten Patrick Pentz, som spenderade fjolåret i laget på lån och som nu har värvats permanent, är värvningen som sticker ut. Vi bör således få se ett bekant Bröndby från förra året.

Bröndby tydlig favorit – men premiärer alltid ovissa

Bröndby är det starkare laget generellt sett och kliver in som tydlig favorit, tvåan står i runt dubbla pengarna, i premiären borta mot Viborg. En premiär är dock alltid en premiär och Viborg har presterat lovande på försäsongen och kommer sälja sig dyrt inför hemmapubliken. Även om Bröndbys tabellplaceringar varit klart bättre än Viborgs på senare år så har mötena lagen emellan faktiskt varit ganska jämna, där de sex senaste slutat med två kryss samt två segrar vardera för Bröndby och Viborg. Bröndby kommer inte få tre pinnar gratis här. Viborg +1.0 kan testas till 1,82 hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip