Speltips: Över 2.5 mål till 1.71 hos Quick Betting

______

Det börjar bli många krismatcher nu där bottenstriden tätnar och alla slår alla. Västerås SK ligger poängmässigt långt bakom men kan vid seger här visa att man är med i leken igen. Som vanligt imponerar man i spelet och så gjorde laget även mot BK Häcken senast men likväl slutar det oftast med 0 poäng - vilket känns oerhört märkligt.För AIK:s del har laget sju förluster och tre vinster på de 10 senaste matcherna vilket vittnar om ett lag som är allt annat än i balans. Nye tränare Mikkjal Thomassen har inlett med två förluster och det är inte direkt vanligt med en sådan svag start av en ny tränare som brukar ge en effekt. Nu återstår att se om man lyckas få ihop laget och sätta ett system som håller över tid.

VSK
Senaste match: Häcken - VSK 4 - 0
xG: 1.28 - 2.20
Skott/skott på mål: 9/7 - 24/8
Possession(%): 50 - 50
Hörnor: 3 - 11
Häcken tar ledningen direkt i matchen på en hörna, men genomgående för VSK matchen och skapar mängder utav målchanser matchen igenom. Dessvärre är effektiviteten som den brukar vara och man lämnar mållösa trots att man bör ha gjort 2-3 mål.

AIK
Senaste match: AIK - GAIS 0 - 1
xG: 1.77 - 1.28
Skott/skott på mål: 20/4 - 10/2
Possession(%): 67 - 33
Hörnor: 6 - 2
Även för AIK:s del fick man en käftsmäll direkt när GAIS tog ledningen. Sedan var det AIK för hela slanten men där första halvlek var för idéfattig och långsam. Andra halvlek var det däremot många farliga chanser där Pittas, Guidetti borde ha lämnat planen med någon balja.


Läget i VSK?
Max Larsson utgick skadad mot Häcken
Simon Johansson är ännu inte tillbaka, men är i träning.
Har långtidsskador i Gefvert och Marques.

Läget i AIK?
Coulibaly lämnar efter att lånet går ut.
Alexander Milosevic är här avstängd efter att ha tagit en onödig varning efter slutsignal.
Martin Ellingsen närmar sig inte direkt comeback som många trodde efter ett längre uppehåll. 
Omar Faraj klar för Al Ahly?


Jämn match på förhand men inte direkt någon vidare defensiv prägel när två lag behöver tre poäng

Båda lagen kommer ifrån matcher där man släpper in mål efter tre minuter och det blir en sådan rejäl uppförsbacke i det läget man befinner sig i. Två lag som redan har det tufft med självförtroende och effektivitet har inte direkt råd att “behöva” göra två mål för att vinna matcher eller ta poäng. Defensiven behöver säkras först och där släpper både VSK och AIK in mål i varenda match som spelas. Inte direkt något som kommer att ändras på kort tid när dessutom VSK behöver vinna varje match som spelas medan Gnaget kommer att ha kravet att vinna en sådan här match. Tror det återigen blir offensiv prägel här och VSK får utdelning på den enorma chanskavalkaden man hade senast mot BK Häcken och AIK likaså som skapade tillräckligt för att vinna matchen mot GAIS. Detta blir en underhållande, fartfylld match och inte direkt något krampaktigt bottenmöte.


Speltips: Över 2.5 mål till 1.71 hos Quick Betting

This is the stats tab
This is the post tip