Speltips: Norrköping vinner till 4.35 hos Expekt  

______

Oj oj oj …
Detta kan vara det absolut viktigaste mötet under säsongen då det kommer sätta tonen på vad som sker hos IFK Norrköping och det är väl lite av sista chansen för Västerås SK att visa att det också kan vinna matcher och inte bara spela bra fotboll. Det är en sådan här match de måste vinna på hemmaplan för att ändå ha en chans att klara sig kvar. För gästernas del hänger Andreas Alm väldigt löst och vid en tappad poäng här är det nog slutet för honom? 


Västerås SK
Senaste match: Västerås SK - BK Häcken 1 - 2
xG: 1.58 - 1.31
Skott/skott på mål: 13/7 - 15/4
Possession(%): 43 - 57
Hörnor: 5 - 14
För Västerås del är det samma sak om och om igen. Laget har ledningen mot Häcken och har också bra chanser att utöka ledningen. Häcken lyckas dock kvittera redan i första halvlek. I andra halvlek var det desto öppnare som vanligt och man bara väntade på att se vilket lag som skulle ta hem de tre poängen i och med att båda prioriterade offensiven. Det blev återigen gästerna som drog hem segern då man har lite mer spets. Det syntes också att VSK hade många nya spelare på planen och allt satt inte exakt så som man ville i pressen och man tog slut lite i kraft i andra halvlek . Det blev lite för stora avstånd och Häcken kunde få sina omställningar som man vill åt och det var en ytterst svag forcering av VSK. 


IFK Norrköping
Senaste match: IFK Norrköping - Djurgårdens IF 1 - 3
xG: 0.52 - 1.90
Skott/skott på mål: 8/1 - 17/4
Possession(%): 46 - 54
Hörnor: 3 - 7
IFK Norrköping gör en helt okej match mot Djurgården och det är inte lika ostrukturerat som det varit i många matcher. Däremot är Djurgården ett lite för bra lag och kunde kontrollera matchen på sina villkor. Det ska dock nämnas att matchen kunde slutat annorlunda om hemmalaget fått sin straff som de borde haft precis innan gästernas ledningsmål. Sådana marginaler har man inte med sig just nu och då är det svårt att vinna matcher och bryta dystra trender.

Siktet inställt på en högoddsare!

Läget hos Västerås SK?
Max Larsson har varit sjuk. Annars ser läget ut precis som tidigare där man senast valde att starta med alla nyförvärven och försöka få en effekt. Tycker ändå att Ask och Boudah gör det bra och man ser att de kommer att hitta rätt. Sedan handlar mycket om att sätta Granath i spel där han inte alls hamnade rätt emot Häcken. 


Läget hos Norrköping?
Tim Prica är skadad och såg dessförinnan väldigt svag ut och där hade nog Nyman ändå fått spela ensam. Mitov Nilsson fick chansen mellan stolparna och är en ledartyp som Peking behöver i detta läget. Man har i stort sett alla spelare tillgängliga, förutom avstängde Kalley, och nu handlar det bara om att det ska hamna i bra form och att det klickar för alla samtidigt i en match för en gångs skull.


Här är nykomlingarna trots en sistaplats stora favoriter och det känner man direkt är felaktigt oavsett hur bra underliggande stats laget har. Det handlar mycket om resultat och när något sker för många gånger och ser likadant ut så blir det tillslut en sanning. Jag hyllar VSK i stort sett varje vecka men här kan jag inte blunda för oddset på IFK Norrköping. Gästerna har ändå bättre spelare och kommer här att få sina omställningningar där man ändå visat något i de fåtal poäng man har kammat hem. Det känns som vinna eller försvinna här för VSK och jag väntar mig att de kommer öppna upp sig rejält ju mer matchen går. Det gäller för Norrköping att försöka hålla ut och stå emot bollinnehavet och inte släppa på för stora ytor. Då är jag säker på att man får ytorna man vill åt och kan väcka liv i Totte Nyman. Visst ska VSK vara favoriter här men IFK Norrköping att ta tre poäng är en bra högoddsare där de absolut har chans för en trepoängare. 


Speltips: Norrköping vinner till 4.35 hos Expekt


This is the stats tab
This is the post tip