Malmö FF gästar Västerås på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

Toppen mot botten. Malmö har tio poäng ner till duon Hammarby och Djurgården, som möts den här rundan. Skulle MFF vinna är guldet helt säkrat. Spontant tänkte jag nog att Malmö kanske är mer sugna på att säkra guldet i en het hemmafest mot Blåvitt nästa omgång. Men efter lite eftertanke:
- Klart de vill säkra guldet så tidigt som möjligt så de kan optimera Europaspelet. 

Om inte det är motivation nog så väntas 4-5000 segersugna malmöiter resa upp till Västerås, så nog är Malmö all in här. 
Kan inte se att Malmö skulle vara nöjda med ett en poäng på något sätt här, så om det skulle stå 1-1 lär de gå tungt för ett segermål, kryss eller förlust här spelar typ ingen roll. 

På bortaplan har Malmö haft tre eller fler mål i nio av 13 matcher. Saknar Pena pga avstängning, i övrigt ska det vara okej truppläge. Europaspel kommande vecka på hemmaplan först på torsdagen. Fyra hela vilodagar och nyss landslagsuppehåll - inget som ska störa. 

Sista sista chansen för VSK?

Jumbon VSK har fem poäng upp till kvalplats. Med tolv poäng kvar att spela om är matematiken enkel - de behöver troligen ta minst 9-10 poäng för att ha chans på kvaplatsen. Särskilt eftersom det är två lag som behöver passeras. Måste helt enkelt vinna matcherna, de kan inte vara nöjda med att kryssa. Det finns inget att spara på.

Om det blir så att VSK åker ur, vilket mycket pekar på såklart, så är det vårsäsongens fel. Som alla minns radade de upp bra prestationer, men de lyckades inte göra några mål. Bättre på målgörarfronten under höstsäsongen. Från juli och framåt har de haft över 2,5 mål i elva av 14 matcher. Två av "undermatcherna" slutade 1-1. Gjort mål i tolv av de här 14 matcherna. Sett över hela säsongen har VSK bara över 2,5 mål i 13/26. Men som sagt, kraftig övervikt på övermatcher senare delen av säsongen. 

Har alla förutsättningar att göra mål på Malmö. Att skåningarna nätar är det såklart solklar favorit på. 1-1 ska vi bara inte kunna landa på med tanke på tabelläget, då det skjuter upp Malmös guldfest en vecka och VSK inte hämtar in något försprång. 

Med alla de här förutsättningarna gillar jag faktiskt övern. 

Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.  

This is the stats tab
This is the post tip